BSF genopliver Barcelona-akademi
fodboldbørn-COLOURBOX-copy.jpg
Der skal snart trilles bold i det nye talentakademi, som BSF har etableret. Det oprettes i samarbejde med Barcelona Training Academy, men har ellers intet med klbben FC Barcelona at gøre. Foto: Colourbox
Fodbold Få måneder efter Barcelona-akademiet blev droppet er det nu genopstået. BSF opretter nyt talentcenter.

For knap et år siden blev det med store fanfarer bekendtgjort, at Ballerup skulle være vært for et helt nyt FC Barcelona akademi. Men få måneder senere faldt det hele til jorden på grund af DBU’s modvilje. Men en god ide er ikke sådan at slå ned. Nu genopstår akademiet for fodboldtalenter, denne gang under nyt navn og under nye former.

Denne gang hedder det Barcelona Training og er et talentakademi helt i BSF-regi, men stadig med fokus på talentudvikling af unge spillere i alderen 7 til 16 år. Målet er, at tilbyde et ensartet træningsmiljø for de unge spillere i Danmark ved hjælp af de grundlæggende elementer og metoder, der praktiseres af spanske topklubber.

Eksotisk navn

Det nye talentcenter får Carlos Martin som direktør. Han er tidligere teknisk direktør i netop FC Barcelona Football School siden 2009 og har stået i spidsen for internationale camps og skoleprogrammer for FC Barcelona i hele verden. Nu er han altså ansat som leder af BSF’s nye talentcenter, der slet ikke har noget direkte at gøre med klubben FC Barcelona.

»Det nye talentcenter er slet ikke noget, der har direkte med FC Barcelona at gøre. Det kunne ligeså godt hedde BSF’s træningsskole. Men da vi har en tidligere Barcelona mand i spidsen og det lyder lidt mere sexet, så har vi valgt at kalde det Barcelona Training Academy. Men vi er denne gang meget mere i overensstemmelse med DBU’s regler,« siger Thomas Bo Rhymer, formand for BSF.

Han pointerer, at det nye talentcenter er oprettet, så det lever op til de krav og den ånd, som DBU og de danske etiske regler fordrer.

Ingen udvælgelse

»Eleverne skal være medlem af klubben og de skal deltage i DBU’s turneringer. Samtidig er det vigtigt, at vi ikke scouter og udvælger nogen, men at børnene selv skal melde sig til, hvis de vil ind på akademiet. Så der er altså ikke tale om, at vi udvælger og efterfølgende vrager nogen. Når de først er på talentcentret, så bliver de indtil de er U-17 spillere,« siger Thomas Bo Rhymer.

Netop udvælgelse og risikoen for at blive vraget efterfølgende, var en af de ting, som det oprindelige akademi faldt på.

Udvikler klubben

Det nye talentcenter har også stor betydning for klubbens udvikling, mener formanden.

»Vi vil gerne have mere elite ind i vores klub og med den her løsning har vi en mulighed for at bruge vores egne spillere og få dem gjort ekstra skarpe. Vi kan altså få rigtig meget ud af vores egne spillere, når de er på centret,« siger Thomas Bo Rhymer, der i øvrigt fortæller, at børnene vil få samme træningsmængde som de øvrige spillere i klubben, blot vil de træne på en anden måde.

»Samarbejdet gør, at vi får mulighed for at udvikle BSF fremadrettet både i vort talentcenter og for vores breddespillere helt i tråd med vores vivion ’Fra bredden til eliten’. Samtidig er der lagt en uddannelsesplan for alle vores trænere, så vi glæder os til at tilbyde vores medlemmer et professionelt talentcenter fremover,« siger Thomas Bo Rhymer.

Følger reglerne

Med det nye setup frygter formanden heller ikke, at DBU vil vende tommelen nedad en gang til.

»Vi har gjort meget ud af at følge reglerne og har været i dialog med DBU, så vi er enige om, hvordan det skal foregå. Så nu glæder vi os bare til at komme i gang,« siger Thomas Bo Rhymer.

Talentcentret begynder officielt sit virke den 11. januar, men der har allerede være forberedelser i gang længe. Blandt andet er firmaet bag den ’gamle’ Barcelona camp stadig tilknyttet det nye, denne gang på konsulentbasis, hvor de skal stå for driften, men intet har med træning at gøre.

Spansk filosofi

Barcelona Training Academy har specialiseret sig i udvikling af ungdoms-fodboldspillere i alderen 7 til 16 år og er en fodboldskole model baseret på den spanske fodbold filosofi. De beskriver sig selv på denne måde:

’Hovedformålet er at tilbyde en ensartet platform for de unge spillere i Danmark, der ved hjælp af de grundlæggende teknikker og filosofi, der praktiseres af den europæiske storklub FC Barcelona sikrer den overordnede udvikling af eleverne, ikke bare deres udvikling på fodboldbanen, men også menneskeligt. Vi ønsker, at vores spillere tilpasse sig til 11-mænds system, ved hjælp af 5-mænds og 8-mænds som en base i deres formative udvikling. Barcelona Training Academy er en fodboldskole model baseret på den spanske fodbold filosofi og dens hovedformål er integreret udvikling af eleverne’.

Akademiets målsætning er bygget op om to grundsten:

1. At lære hver spiller de vigtige aspekter i fodbold så spilleren bedre kan stå imod de fodboldmæssige udfordringer, de vil møde i fremtiden.

2. At lære de vigtige værdier, der er kendetegnet akademiet: tolerance, respekt, solidaritet, venskab, fair play, integration, indsats og glæde.

Den nye direktør Carlos Martin flytter til Ballerup for at stå i spidsen for det nye, genopståede og reorganiserede Barcelona fodboldakademi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *