Brug lokale butikker
Debat Det er glædeligt at flere af kommunens dagligvarebutikker har fulgt trop og sælger lokale friske fødevare hele året.

Dette står desværre i stor kontrast til den oplevelse, der rammer én når man støtter vores nye lokale butikker. Den oplevelse rimer nemlig på en følelse af tomhed, frustration og flovhed.

Jeg er solo kunde i butikkerne, hver gang. Navnlig i Skovlunde Centeret, hvor der bl.a. er en ny god slagter, en lækker chokoladeforretning, en god bager m.fl.

Her betjenes kunderne af butikkernes ejere, der udstråler håb, entusiasme og faglig stolthed og viden omkring deres råvarer.
Kvaliteten er nemlig i top og der er masser at være stolt af. Det er bare kunderne der mangler.

Danske undersøgelser bekræfter, at danskerne stadig ikke er betalingsvillige, når det kommer til lokale fødevarer. De mener det er for dyrt. Er dette mon også tilfældet i vores by? Jeg mener det ikke. Som prisbevist forbruger. Så derfor har jeg ingen problemer med at handle i ovenstående butikker. Så er du en af dem der måske skammer dig?

Skammer dig fordi du/vi alle kan glemme, eller overse, i en fortravlede hverdag, vigtigheden og det eksistentielle i af at støtter op om vores lokale butikker. Det er dem, og os, der er med til at skabe liv, arbejdspladser og opretholdelse af vores fælles byliv. Dette må da være et ønske for os alle i kommunen. Så bak op om de dine lokale forretninger på samme måde som når du er på rejse i udlandet. Det er jo ofte det du taler om når du kommer hjem igen. Ikke?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *