Brobygning og 3D-tegninger
DTU-besøg-af-HTX-8-copy.jpg
I prototypelaboratoriet kunne eleverne blandt andet se, hvordan laserskæreren kan bruges til at skære prototyper ud i farvet plast. Foto: Nina Flindt Temte
Uddannelse 70 elever fra htx i Ballerup var på inspirationstur til DTU Diplom, hvor de blandt andet lærte om materialer og brudstyrker.

Onsdag den 4. november havde DTU Diplom besøg af knap 70 htx’ere fra H.C Ørsteds Gymnasium Ballerup. De mange 3. g’ere skulle blandt andet beskæftige sig med dels materialer og brudstyrke dels prototypeudvikling.

På diplomingeniørstudiet er det en forudsætning for de praktiske øvelser og forsøg i værkstederne at kende til den relevante teori, så naturligvis begyndte dagen med en forelæsning om kategorisering af materialer, materialeegenskaber, måling af kræfter med mere. Derefter blev gymnasieeleverne delt i to hold, som resten af dagen, på skift, lavede øvelser i henholdsvis prototypelaboratoriet og byghallen.

I sidstnævnte arbejdede de med at bygge broer af træ og snor. De mange opfindsomme bro-kreationer blev tryktestet ved hjælp af kæder og vægte, og der blev efterfølgende beregnet brudstyrker og evaleret på de forskellige konstruktioner, som eleverne havde kastet sig ud i at bygge.

I prototypelaboratoriet fik eleverne lov til at arbejde med 2D- og 3D-tegning i programmet Solid Works, som især bruges til at udvikle prototyper, og det var noget, som gav koncentration i lokalet. Nogle elever valgte at tegne navneskilte og bagefter at få dem laserskåret i farvet plast, en teknik som også kan bruges til produktion af prototyper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *