Antal flygtninge ligger nu fast
Flygtningeboliger-3.jpg
Et af de steder, der skal huse de nyankomne flygtninge midlertidigt er de gamle kommunale administrationsbygninger på Gl. Rådhusvej. Foto: arkivfoto
modtagelse Det ligger foreløbig fast hvor mange nye flygtninge Ballerup skal modtage i 2016.

Som de fleste ved, så betyder det øgede antal flygtninge i Europa og Danmark, at også Ballerup skal modtage sin andel. Der har været en del usikkerhed om, hvor mange flygtninge kommunen skal modtage i det kommende år, men nu ligger antallet fast.

Ballerup Kommune skal i 2016, medmindre noget ændrer sig drastisk, modtage 42 flygtninge. Det er et relativt lavt antal, og det hænger sammen med Ballerups generelle velvillighed til at modtage folk på flugt.

»Vi skal modtage 42 nye flygtninge i det kommende år. Det er ikke noget højt antal, hvis vi ser på andre kommuner, men det hænger blandt andet sammen med, at Ballerup historisk set har modtaget en stor andel af flygtninge under tidligere kriser. Det gælder især under den jugoslaviske borgerkrig, hvor Ballerup modtog mange bosniske flygtninge. Så vores andel er ikke så høj i denne omgang. Men jeg vil naturligvis opfordre alle til at tage godt imod vores nye borgere i det kommende år,« siger borgmester Jesper Würtzen (A).

Det er Udlændingestyrelsen dr ha meddelt det endelige antal, baseret på en beregningsmodel, som blandt andet tager højde for befolkningsammensætningen i kommunen.

Boliger snart på plads

I 2015 er det planen, at Ballerup skal modtage 31 flygtninge. Til og med oktober har Ballerup modtaget 13, hvoraf to familier og en enlig har fået permanent bolig. En enkelt er flyttet til Jylland og de midlertidige indkvarteringer bebos nu af tre enlige, en familie og to, der venter på familiesammenføring.

Den 1. november modtager kommunen seks nye flygtninge, hvoraf tre har brug for midlertidig indkvartering, som Ballerup Kommune nu forsøger at finde. De flygtninge som Ballerup har modtaget i 2015 er kommet fra Syrien, Eritrea, Iran og Irak og der kan forventes at ankomme yderligere 12 personer fra 1. december til udgangen af januar 2016.

Ballerup Kommune regner i øvrigt med, at når man får bygget annekset ved ’Møllen’ om til midlertidige boliger, så er Ballerup Kommune gearet til at modtage alle de forventede flygtningen og kunne give dem midlertidig indkvartering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *