Undren over nedlæggelsen af Integrationsrådet
Debat Først og fremmest vil jeg minde om integrationsrådets rolle i vores kommune

Rådet har været en aktiv medspiller i lokalsamfundet i mange år, blandt andet har rådet været i aktiv dialog med kommunalbestyrelsen og borgerne med henblik på integrationspolitikker, og revideret disse politikker år efter år.

Derudover har de reageret på de lokale episoder og har været med til at starte foreninger, aktiviteter som var gavnlige for vores lokalsamfund. Blandt andet bydelsmødregruppen, sundhedsformidler, lavet høringssvar og så videre.

I integrationsrådet har været en seriøs og aktiv aktor i vores kommune. Jeg er næsten sikker på at kommunalbestyrelsen, som har besluttet sig for nedlæggelsen af rådet, kan bekræfte disse.

Jeg undrede mig, da jeg hørte at rådet bliver nedlagt. Selvom rådet er et frivilligt råd, var det et folkevalgt og havde en fire års valgperiode, ligesom kommunalbestyrelsen. Det har været en god demokratisk tradition, som var dyrket i vores kommune.

Den beslutning er taget uden dialog med integrationsrådet og baglandet. Det er lidt betænkeligt og frustrerende for mig, som har været en del af denne valgperiode.

Jeg kan godt huske, at vi har givet håndslag med de kommunalbestyrelsesrepræsentanter som sidder i rådet i første integrationsrådsseminar. Vi arbejder målrettet med de erfaringer og viden, som integrationsrådet og involverede partnere har skaffet sig.

Derudover har der også været på dagsordenen, at vi skulle finde et nyt navn til rådet. Da de fleste medlemmer synes at med den udvikling rådet har været igennem, dækker det nuværende navn ikke. Fordi der er en markant holdning om at integrationsbegrebet er vi vokset fra.

Disse tanker har gjort det spændende at forsætte med rådes aktivitet i den valgperiode, hvor vi skulle bruge disse erfaringer og denne viden, for at skabe en ramme som dækker mangfoldighedens indstilling.
Integrationsrådets formål er at skabe en aktiv dialog mellem politikere og borgere i vores kommune. Fokusset har været en aktiv og ansvarlig medborgerskabsfølelses. Vi var overbevist om at sådan en indstilling, på sigt, kan skabe et fællesskab og ansvarlighed.

Nedlæggelsen af rådet skader alle de gode erfaringer og viden, som både kommunen og de aktive involveret parter har skabt sig igennem mange år.
Integrationsrådet har startet et historisk behov og udviklet sig som en aktiv rolle i vores kommune, behovet bliver ikke mindre af den nuværende situation, vi oplever omkring os.

Derfor vil jeg opfordre politikerne i kommunalbestyrelsen til at give plads til en aktiv dialog med rådets medlemmer, eventuelt andre interesserede, med henblik på at forsætte rådets gode erfaringer og omstilling i valgperioden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *