Tusind tak, hr. borgmester
Debat Lige hjemkommet fra en markering af 40 års dagen for oprettelsen af Parkhuset bliver jeg nødt til at give min harme fri luft.

Borgmester Würtzen holdt en tale, hvori han meddelte at der var blevet bevilget et større beløb til en udvidelse af cafeen i Aktivitetscentret Solvej, hvortil Parkhuset måtte flytte for snart et år siden. Derudover meddelte han at parkeringspladsen i 2016 ville blive ordnet således, at vi ikke kørte rundt i regnvejr i mudder til knæene. Så langt – så godt.

Det du glemte at fortælle var, at man nu har vedtaget at der skal nedskæres på personalet i Aktivitetscentret. Hvem og hvor er ikke meddelt men de ansatte medarbejdere er blevet adviseret og går rundt med mavepine over, hvem det nu bliver.

Hvad er det for tanker man gør sig i kommunalbestyrelsen. Først smider man alle brugere af Parkhuset ud af de gamle lokaler som fungerede udmærket. I to måneder var huset lukket på grund af flytning. Så ofrer man cirka syv millioner kroner (tror jeg det var) på at lave Solvejscentret i stand. Når vi så er godt installeret med andre foreninger, tilkendegiver man at der skal fyres.

Jeg har i mange år været bruger og jeg må sige – og rigtig mange med mig – at de syv medarbejdere vi har kan ikke undværes. Der skal hentes og bringes dårligt gående brugere og der skal smøres smørrebrød, laves varme retter bages og sælges. Hvis vi mister nogen af disse yderst kreative mennesker falder alt fra hinanden. I forvejen er de skåret ned til minimum, hvor de har op til flere opgaver hver. I kan sætte frivillige ind, men der findes ikke nogen frivillige der kan varetage disse ting ordentligt.

Hvordan tror I det vil gå uden? Det kan jeg fortælle jer, for brugerne vil blive derhjemme. Det er ikke en kaffeklub, vi kommer i. Ved alle borde arbejder der daglig 7-10 brugere og centret er jo også lavet med det formål at ældre medborgere skal ud og få nogle oplevelser.

Hvad skal vi bruge en større cafe til, hvis der ikke kommer nogen mennesker i den?

En sidste ting man skal have med i sine betragtninger er, at vi betaler for, at vi har kompetente personer til at vejlede og hjælpe os. 155 kroner hver måned hele året igennem er ret mange penge. Det er knapt 2.000 kroner om året for en pensionist. Det gider man ikke at betale, hvis man ikke får den hjælp man skal bruge

De, der har besluttet disse ting, har simpelthen ikke fingeren på pulsen. Det er en meget sørgelig beslutning og det skulle man klappe af og råbe hurra. Mange tak hr. borgmester.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *