Svar til den anonyme mor fra Hede-Magleparken
Debat Det samarbejde i Hede-Magleparken, du skriver om, er en partnerskabsaftale indgået mellem Ballerup Kommune, boligforeningerne AAB og Baldersbo og Københavns Vestegns Politi.

Formålet er at styrke lokalområdets rolle i at bekæmpe bandekriminaliteten og skabe øget tryghed i området for beboere og borgere.

Baggrunden er, at bandekriminaliteten er blusset op i Hede-Magleparken, hvor både forretningsdrivende og borgere, herunder også skolebørn, oplever skræmmende og truende adfærd.

I partnerskabsaftalen er der blandt andet skabt mulighed for, at beboere dømt for kriminalitet kan blive udsat af deres bolig. Med fokus på herved at skabe den ønskede tryghed for de mange gode borgere, der bor i området.

Det er korrekt, at en udsættelse af bolig også kan få konsekvenser for de familier, hos hvem de kriminelle bor. Her skal der naturligvis findes en balance i hensynet til den enkelte familie, hvor udsættelsen er den absolut sidste udvej.

Initiativet kan faktisk også ses som en hjælp til problemramte familier til at starte på en frisk uden for det boligområde, hvor deres børn er fanget i et uheldigt miljø. Og her er vi åbne overfor, at nogen kan hjælpes til bolig et andet sted, hvis dette er et ønske.

I et tidligere projekt i Tingbjerg – ”en ny start” – viste en analyse, at flere unge var fanget i et bandemiljø, som de og deres familier gerne ville ud af, men så længe de boede i miljøet, var det ikke muligt.

Det vigtigste som berørt familie er fortsat at indgå i dialog og samarbejde med os om, hvad vi kan gøre for at hjælpe. Men i sidste ende handler det om hensynet til de mange og fællesskabet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *