Svar til Ali Abassi og Susanne Jensen
debat Tirsdag den 22. oktober var der møde om Ballerup Kommunes ønske om at etablere fire nye seniorbofællesskaber: To almene og to andels-seniorfællesskaber.

Jeg beklager at have husket forkert for, da jeg på mødet fortalte, at alle medlemmer af kommunalbestyrelsen stod bag denne beslutning. Som Ali Abassi skriver var Enhedslisten ikke med i beslutningen.

Socialdemokraterne arbejder for gode boliger til moderne familier og for at renovere og opdatere boligmassen. Vi ønsker en bred og varieret sammensætning af boligtyper til unge, ældre og børnefamilier. Vi vil ligesom Enhedslisten gerne have flere almene boliger, men også et varieret udbud af boliger med forskellige ejerforhold.

I Ballerup har vi i forvejen fire almene seniorbofællesskaber, så for breddens skyld synes vi, det vil være fint, at vi også har andelsboliger. Det har flere borgere også efterspugt.

Hvis det mod forventning ikke viser sig muligt at få etableret de aktuelle fire fællesskaber på grund af ejerforholdet, vil vi forholde os aktivt til det. Og skulle der komme nye projekter med nye gode seniorboliger, vil vi byde dem velkomne uanset ejerforholdet – andel eller almen. Det vigtigste er boligernes kvalitet.

Når der er tale om nybyggeri vil huslejen pr. kvadratmeter blive højere, end når der tale om ældre boliger, som Susanne Jensen også bemærker i sit læserbrev.

Dette gælder, hvad enten det er almene eller andelsboliger – eller private for den sags skyld. For andelsboliger skal man desuden have penge til andelen. Men nye boliger har så til gengæld lavere omkostninger til energi og vedligehold, og man har typisk en bedre komfort.

I forhold til den fysiske placering af de seniorbofællesskaber har vi fra kommunalbestyrelsen prøvet at ramme bredt med et bofællesskab i Måløv og et i Skovlunde og to i Ballerup. Vi har forsøgt at ramme en kombination af bynærhed og grønne områder i forhold til de ledige arealer, der er til rådighed.

Jeg håber og tror, at de fire nye bofællesskaber vil blive etableret – og meget gerne starte op indenfor de næste to-tre år – og med den interesse, der har været for seniorboliger og -fællesskaber, er jeg glad for, at den politiske aftale for 2016 netop siger, at der skal arbejdes med afsøge om der er yderligere muligheder for seniorbofællesskaber og/eller -boliger.

Og som sagt: Det vigtigste er ikke ejerforholdet, men det at få endnu flere få gode boliger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *