Stor succes for ponyryttere
Ballerup-Rideklub-Principal-Touch-Laura-Høj-Vraa2-copy.jpg
Laura Høj Vraa på Principal Touch er netop blevet nummer fire ved Sjællandsmesterskaberne i ponydressur. Og så er hun ’’staldmester’’ i Ballerup Rideklub for tredje år i træk. Foto: Privatfoto
Ridesport Ballerup Rideklubs ponyryttere har haft en præmieforgyldt måned. Både med et distriktsmesterskab og en fjerdeplads til Sjællandsmesterskabet.

Sjældent har så fine resultater i dressur regnet ned over Ballerup. Det er talentfulde ponyryttere i Ballerup Rideklub, der den seneste måned har klaret sig godt på et meget højt dressurniveau.

16-årige Mette Hellerup Larsen vandt med sin røde pony Belmondo distriksmesterskabet i ponydressur. I klassen LA2, hvor man både rider sidelæns, baglæns og skal lave bagpartsvendinger, fik hun så høje point, at det meget fine mesterskab i år tilfaldt Ballerup.

Med sejrsdækkenet blafrende strålede rytter og pony om kap i Bernstorffparken. Samme rytter og pony vandt i sidste weekend både LA2 og LA4 ved et stævne i Vedbæk.

Ballerup-Rideklub-Belmondo-Mette-Hellerup-Larsen-copy

Mette Hellerup Larsen på Belmondo vinder distriksmesterskabet i dressur i Bernstorffsparken.

Flittige ryttere

13-årige Laura Høj Vraa red sig til en meget flot 4. plads ved Sjællandsmesterskabet i dressur for kategori 2-ponyer. Sammen med sin sorte pony, Principal Touch, har hun sikret sig adskillige flotte resultater i 2015. Blandt andet blev hun for tredje år i træk staldmester i Ballerup Rideklub.

Ballerup-Rideklub-Principal-Touch-Laura-Høj-Vraa-copy

Laura Høj Vraa på Principal Touch.

Bag begge equipagers fornemme resultater, står Ballerup Rideklubs dressurunderviser Nadia Gernow, som i halvandet år har været deres træner.

»Det er skønt, når rytterne bliver præmieret for deres træning. Jeg er heldig at have en stor gruppe af flittige og motiverede ryttere, som bare er gode at arbejde med. De vil gerne slide for resultater,« fortæller Nadia Gernow, der ser et stort potentiale blandt Ballerups ryttere – og lige nu ikke mindst blandt ponyrytterne.

»Det er fornøjelse, at de er så ambitiøse og vil knokle for at opnå resultater. De lytter og gider også, selvom ponyerne eller hestene indimellem driller deres ryttere,« uddyber dressurtræneren, der hver uge giver omkring 20 ryttere eneundervisning i Ballerup. Når hun ikke er på rideskolen i Ballerup arbejder hun for et stutteri i Jægerspris.

Stævne i Ballerup

En anden af Nadia Gernows ponyryttere, Anna Juul Olesen, har med sin pony Balasjow været på en meget populær træningslejr hos Dansk Rideforbund, hvor rideforbundets landstræner var underviser.

Ballerup-Rideklub-Balasjow-Anna-Juul-Olesen-copy

Balasjow har netop sammen med sin rytter Anna Juul Olesen været på træningslejr i Dansk Rideforbund.

Om små tre uger – fra den 23. til 25. oktober – er der et stort rideskolestævne hos Ballerup Rideklub, hvor der vil være omkring 300 starter i spring, dressur og agelity. Det er især for børn og voksne, der går til undervisning på rideskolen på lejede ponyer og heste. Her er alle velkomne som tilskuere på Kildesvinget 16.

Ballerup-Rideklub-Belmondo-Mette-Hellerup-Larsen2-copy

Belmondo

Ballerup-Rideklub-Belmondo-Mette-Hellerup-Larsen3-copy

Mette Hellerup Larsen på Belmondo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *