Politikerne vil lægge dagtilbud sammen
barn.jpg
Fremover kan det være, at børnene kommer til at lege sammen med mange flere, hvis Ballerup Kommune lægger institutioner sammen i Egebjerg og Østerhøj. Foto: Colourbox
besparelse Børnetallet i visse områder i Ballerup fører til, at der skal lægges institutioner sammen. K advarer mod affolkning.

En ny analyse viser, at børnetallet primært i områderne Østerhøj/Måløv og Egebjerg falder i fremtiden. Derfor vil Ballerup Kommune nu lægge institutioner sammen eller afhænde bygninger i området.

Sådan besluttede kommunalbestyrelsen mandag aften i sidste uge. Og sammenlægninger er netop en del af budgetforslaget for 2016. Hvis man lægger institutioner sammen i de områder kan Ballerup Kommune opnå en gevinst på cirka 1,9 millioner kroner i 2017 og frem.

Der har igennem længere tid været prognoser og analyser, der pegede på faldende børnetal i de nævnte områder, og igennem perioden er analyserne blevet forelagt for både Børne- og Skoleudvalget, institutionslederne og bestyrelsesformændene i de berørte institutioner.

Flere børnehuse

På den baggrund foreslår Ballerup Kommune så, at sammenlægningerne i Distrikt Østerhøj primært vil dreje sig om Børnehuset Måløv By, Børnehuset Søndergården og Børnehuset Kærlodden mens det i distrikt Egebjerg vil dreje sig om Børnehuset Lundegården, Børnehuset Nord og Sydpolen, Børnehuset Valhalla og Børnehuset ved Skoven, hvor der skal sættes gang i en proces, der skal lægge institutioner sammen eller afhænde offentlige bygninger.

Netop afhændelse af dyre bygninger indgår i planerne, fordi lavere driftsudgifter til bygninger kan give kommunen mulighed for at overholde serviceudgifterne.

Men selvom en enig kommunalbestyrelse vedtog planerne, så var det ikke uden advarende røster. Især Martin Jonassen fra Konservative, var skeptisk.

Risiko for affolkning

»Man skal være opmærksom på, at det ikke kun handler om børnetallet og ladet det styre beslutningen. Det handler også om, at vi ikke gør området så uattraktivt, at der ikke vil flytte nogen derhen. Vi får jo ikke nogen børnefamilier til at flytte til områderne, hvis der ikke er kapacitet til, at man kan få passet børnene tilfredsstillende. Sådan er det bare. Så jeg påpeger, at vi skal være opmærksomme på det,« siger Martin Jonassen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *