Ny novellesamling fra Leif Davidsen
leif-davidsen.jpg
De 21 noveller i Leif Davidsens nye bog er skrevet over en periode på næsten 25 år. Foto: Nicky Bonne
udgivelse 21 noveller om menneskelige skæbner er samlet i Leif Davidsens nye bog ’10 minutter i vor tid’.

Forfatter Leif Davidsen, der bor i Smørum, har sendt en ny bog på gaden: ’10 minutter i vor tid’ med undertitlen ’De første 21 historier’.

Bogen indeholder 21 historier om menneskelige skæbner. Om dramatiske livsvalg, forræderi og lurende katastrofer i såvel internationale brændpunkter som under hjemlige himmelstrøg.

»De 21 historier i denne bog stammer fra mine to novellesamlinger Forræderen fra 1995 og Utahs bjerge fra 2011. Desuden rummer den novellen Desertøren og den badende kvinde, der er løftet fra min roman Min broders vogter. I romanen lader jeg den unge digter og Spaniensfrivillig Mads Meyer være forfatteren. Jeg har taget den med, fordi jeg synes, at den passer ind i sammenhængen, og fordi 21 er et noget smukkere og mere interessant tal end 20,« fortæller Leif Davidsen i et blogindlæg på Forlagsliv.dk.

Klar til bogmesse

Leif Davidsen understreger, at bogen ikke skal betragtes som hans ’’samlede værker’’, da han bestemt har i sinde at skrive endnu flere – både romaner og noveller.

»Novellerne er skrevet over en periode på næsten 25 år og skildrer, hvordan tilværelsen påvirker mennesker fra Den Spanske Borgerkrig, over den temmelig ukendte frihedskamp i De Baltiske Lande efter Anden Verdenskrig, Berlin-murens fald, kommunismens død, de jugoslaviske borgerkrige og frem til vor tids globaliserede virkelighed. Men der er også historier om det Danmark, som jeg voksede op i; et land, der sammen med verden har forvandlet sig radikalt i min levetid,« skriver han på bloggen.

Man kan møde Leif Davidsen på årets største bogmesse, BogForum, i Bella Center den 6. til 8. november, hvor han er på scenen flere gange i løbet af messen – blandt andet taler han med Lone Kühlmann om den nye novellesamling fredag klokken 15.15 – med efterfølgende bogsignering.

Leif-Davidsen-10-minutter-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *