Lærerne glæder sig over budgetforlig – sådan da
Grantofteskolen-11-copy1.jpg
Skoleområdet er gået stort set fri for besparelser i det nye budget. Men lærerformanden er stadig bekymret for det store pres, som lærerne er under i dagligdagen. Foto: Kenn Thomsen
budget Det nyligt indgåede budgetforlig har stort set ikke ramt skoleområdet. Det glæder den lokale lærerformand, som dog stadig ser udfordringer.

En lang række områder er blevet ramt af det sparebudget, som S og V endeligt vedtog i den forgangne uge. Men der er et område, som stort set er gået fri af besparelser, nemlig skoleområdet.

Det glæder formanden for Ballerup Lærerforening, Morten Refskov.

»Skoleområdet er stort set gået ram forbi i det vedtagne budget og det er vi selvfølgelig glade for. Man kan sige, at vi har en masse udfordringer i forvejen med den nye skolestruktur og skolereformen, så vi har også noget at se til. Der ligger fem millioner kroner i ubrugte midler, som vi gerne ville have, så det kunne kompensere lidt. Faktum er, at lærerne er voldsomt pressede og vi har brug for flere hænder, hvis vi skal kunne løfte folkeskolereformen nogenlunde. Men vi er selvfølgelig tilfredse med, at skoleområdet som helhed ikke er blevet skåret,« siger Morten Refskov.

Han understreger, at der er stor bevidsthed om, at Ballerup Kommune er voldsomt presset på økonomien.

»Vi kunne sagtens bruge flere investeringer i skolen og i lærerkræfter, men vi ved godt, at pengene ganske enkelt ikke er der lige nu. Så selvom vi er bekymrede over det pres, som lærerne er under, så kan vi trods alt glæde os over, at skoleområdet, modsat mange andre områder, er gået ram forbi med besparelser,« siger Morten Refskov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *