Kunsten kommer til Banegårdspladsen
kunstpavillon.jpg
Den nye kunstpavillon på Banegårdspladsen skal fungere som dialogboks, hvor borgere kan komme med input og ideer til det nye banegårds-projekt. Foto: privatfoto
kunstprojekt Nyt kunstprojekt skal inddrage borgerne i kunsten.

Rigtig mange borgere har i disse dage undret sig over, den ’mærkelige’ trækonstruktion som bliver banket op på Banegårdspladsen i Ballerup – og om det er et nyt byggeri, en reparation eller noget helt tredje.

Mysteriet er opklaret. Der er tale om et kunstprojekt, som skal være en interaktiv del af byens rum.

Kunstprojektet hedder ’Banegårdsfælleden’ og er en pavillon på størrelse med en dobbeltdækkerbus. Bag kunstprojektet står Kontoret for Kunst i Byen, der tidligere har været aktiv på samme plads – blandt andet i 2011 og 2012. Det er arkitekt Gitte Juul og billedkunstner Søren Lose, der denne gang sætter fokus på den kommende nye banegårdsplads.

Pavillonen skal fungere som byggepladskontor for Kontoret for Kunst i Byen og vil danne rammen om skiftende udstillinger og samtidig vil der være en række arrangementer og aktiviteter på selve Banegårdspladsen og på biblioteket fremover.

I pavillonen er det meningen, at folk skal kunne blande sig og komme med ideer, erfaringer og ønsker til den nye banegårdsplads, som Ballerup Kommune og Realdania i fællesskab vil udvikle i de kommende år.

Efter planen skal den nye banegårdsplads stå færdig i 2018, men allerede nu kan man altså besøge den nye pavillon og komme med input til den nye banegårdsplads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *