Kommunen er til for borgerne
debat I Ballerup Bladet sidste uge skriver Bent Danielsen om sine dårlige erfaringer med henvendelser til Ballerup Kommune.

Jeg kan desværre kun bekræfte disse oplevelser. Igennem de seneste år er der i diverse lokale facebook-grupper fyldt med debat, som omhandler, hvordan borgere har svært ved at komme igennem til kommunen.

Også når jeg kommer rundt og mødes med forskellige borgere er der snak om, at man ofte ikke får nogen respons, når man retter henvendelse til kommunens forskellige afdelinger med diverse problemstillinger.

Som Bent Danielsen nævner i sit indlæg, så hjælper det som regel, hvis en sag kommer i pressen. Så går det hurtigt med at få svar fra enten politikere eller embedsmænd fra rådhuset.
Det er ikke godt for retssikkerheden, at der er skabt denne usikkerhed i forhold til, hvordan og hvornår en borgers henvendelse bliver behandlet og at ressourcestærke borgere via pressen har mulighed for at få skabt dialog med kommunen.

Derfor er Bent Danielsens udtryk ”at kommunen er til for borgerne – og ikke omvendt” værd at huske på.

Det virker således stadig relevant at finde mit tidligere forslag frem, om at kommunen bør oprette en funktion som borgerrådgiver, som kan sikre, at borgerne bliver behandlet korrekt og får svar på deres henvendelser.

1 kommentar om “Kommunen er til for borgerne”

  1. Rikke siger:

    Jeg kan kun give Bent ret, jeg, min mor, og mormor, osv er alle opvokset i Ballerup, men igår da jeg var på kommunen med min mor for søge engangs ydelse, fik vi afvide det nu skal gøres over nettet, men de har fjernet computorene på kommunen, så jeg måtte tage til biblioteker hvilket viste sig være ligegyldigt da jeg ikke kunne finde ud af søge den ydelse og har ingen familie eller venner som har forstand på det, så jeg vendte tilbage på kommunen for få afvide jeg ikk måtte få hjælp, det må medarbejder ikk hjælpe med på nogle måde. Hvilket jeg syntes er total latterligt? Også har jeg stået skrevet op til lejlighed siden jeg var 15, fik en da jeg var 17 et halv på grund af familie problemer, de hjalp mig med lejligheden men ikk problemer da jeg fik min sagsbehandler, for 1 år siden måtte jeg ikk bo i min lejlighed længere da jeg ikk længere var studerne, også endte jeg med på en stor depression med selvmordsbombe tanker og det eneste hjælp jeg fik var lykke piller selvom jeg kun bedte om få en og tale med. Som jeg tror mangen unge går og tænker på, det kan bare være rart at snakke med en man ikk kender nogle gange, nu har jeg være hjemløs i snart 1 år hvor jeg har sovet hos venner og familie, den går bar ikk længere og nu står jeg på gaden d1.1-16 og jeg kan stadig ingen hjælp få fra kommunen da andre er vigtigere eller at jeg må få et barn som er nemmeste måde at få en lejlighed på fik jeg afvide, jeg er 21 år og lig blevet færdig studerende for 1 uge siden, nu står jeg som hjemløs, kan ikk få kontanthjælp, eller nogle sagsbehandler eller et sted og bo, og ungen at snakke med så jeg er da på nippet til overvejer skrive til ballerupbladet og fortælle min historie ordenlig eller borgmesteren, for kommunen er til ingen hjælp mere, hvilket jeg ved af de 200 andre unge jeg kender rundt omring også syntes og derfor er der nu flere som vil flytte herfra, jeg søger lejligheder overalt i København og omegn, men trist at ens kommunen igennem så mangen år ikk længere er til hjælp mvh rikke jurek

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *