Integrationsrådet nedlægges
debat Jeg sad her til aften (mandag den 5. oktober) og fulgte med i kommunalbestyrelsens møde med budgetvedtagelse. Her hørte jeg at Integrationsrådet skal nedlægges.

Jeg undrer mig meget over at Integrationsrådet ikke er blevet orienteret om, at man havde tænkt sig at nedlægge det. Beslutningen om at nedlægge rådet er drastisk og rigtig ærgerligt.
Jeg tror at politikerne kan have god brug for rådgivning om hvordan man mest hensigtsmæssigt kan tackle en række forskellige situationer.

Samtidig er det en kendsgerning at de kommuner der ikke har haft et integrationsråd, er på helt bar bund med, hvordan man håndterer integrations-sager og har mange vanskeligheder.

Ballerup er selvfølgelig ikke på bar bund i dag, men hvis vi ikke følger udviklingen kommer man nemt bag ud, så hvorfor ikke bruge bare et ganske lille beløb på at holde sig med på forkant?

Når Ballerup ikke er på bar bund i dag, skyldes det at rådet de sidste mange år har været en aktiv medspiller. Rådet har været med til at starte mange forskellige gode tiltag, som Dialogbænkene, Sundhedsformidlere og Sundhed på eget sprog, Multikulturel Forening, Bydelsmødrene, lektiecaféer og pigeklubben og meget andet.

Den rådgivning man gennem årene har fået gennem Integrationsrådet kan man ikke få gennem de aktiviteter man med det givne forslag vil støtte, da foreningerne arbejder med ganske andre perspektiver.

Hvis rådet var blevet taget med på råd, ville rådet nok have foreslået noget alternativt. I stedet for at nedlægge Integrationsrådet, kunne man for eksempel ændre Integrationsrådet til at bestå af tre-fire udpegede borgere, der viser engagement i kommunens integrationsarbejde, en- to konsulenter og en-to politikere. Politikerne skal ikke være faste medlemmer af rådet, men udpeges af et af de stående udvalg, der har behov for rådgivning i specifikke spørgsmål.

Det vil sige fem-otte medlemmer, hvor de politiske medlemmer udskiftes efter behov. På denne måde vil man kunne få en meget målrettet og specifik rådgivning. Økonomien til rådet, vil med et reduceret råd være tilsvarende reduceret cirka 25.000 kroner per år. Resten af beløbsrammen for det nuværende råd kan så gå som foreslået til aktiviteter tæt på borgerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *