Integrationsrådet nedlægges
budget Kommunens Integrationsråd fik kniven ved dette års budget-forhandlinger. Miasser Hawwa fra Multikulturel Forening er vred og skuffet.

Det kom som noget af en overraskelse for det tidligere kommunalbestyrelsesmedlem Miasser Hawwa, da hun mandag i sidste uge lyttede med under andenbehandlingen af Ballerup Kommunens budget 2016. Her blev det nemlig klart for hende, at Integrationsrådet, som hun har siddet i i 15 år, bliver nedlagt.

»Jeg har svært ved at udtrykke min store skuffelse og forargelse over den måde beslutningen om nedlæggelsen af integrationsrådet er blevet truffet på. Det er foregået imod alle tænkelige forventninger og forestillinger om en kommune, der ønsker borgerinddragelse og praler af at ville fremme medborgerskab og dialog,« siger en rystet Miasser Hawwa, der er formand for Ballerup Multikulturelle Forening.

»Jeg synes, vores politiker planlægger kortsigtet og mangler vision på området. Jeg frygter alvorlige konsekvenser,« tilføjer hun.

Men hos de to forligspartier Venstre og Socialdemokraterne ser man ikke, de store tab ved at nedlægge Integrationsrådet, men mener tvært i mod, at tiden er løbet fra hele idéen med at have et integrationsråd og at de opgaver, der har ligget hos integrationsrådet, sagtens kan løses af frivillige i kommunens foreninger i stedet.

Læs også:

Læserbrev fra Miasser Hawwa

Læserbrev fra Lolan Marianne Ottesen

Læserbrev fra Musa Kekec

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *