I behøver ikke sparke til familier, der allerede ligger ned
Debat Jeg er bosat i Hede-Magleparken med min mand og to børn. En en ganske almindelig familie. Min mand og jeg har begge videregående uddannelser og har gode jobs. Alligevel er der én ting der skiller sig ud, vores ældste barn har lavet kriminalitet.

Vi har i en årrække deltaget i mange møder omkring vores barn, vi har været i tæt kontakt med skole, institutioner, SSP og sagsbehandler. Alle har haft konkrete tiltag til, hvordan vi kunne nå vores barn inden det ville være for sent.

Vi har som forældre altid prioriteret fagfolks meninger om hvordan vi kunne hjælpes videre som familie og taget imod de mange tiltag som har krævet mange ressourcer for kommunen og for os.

Derfor må jeg sige, at det var et slag i maven da borgmester Jesper Würtzen formulerede disse ord »Men samtidig må vi også sende signalet om, at hvis familierne billiger eller i hvert fald ser igennem fingre med deres børns kriminalitet, så har det konsekvenser« (i artiklen ’Boligselskaber strammer skruen’ i Ballerup Bladet uge 36, Red.)

Undskyld, hvad? Som mor har jeg måtte kæmpe med indre dæmoner i forbindelse med at ens barn har valgt en forkert retning i livet, en retning vi på trods af massiv indsats fra fagfolk og et stort arbejde i hjemmet ikke har kunnet ændre på.

Jeg taler for alle forældre til unge når jeg siger, at der er absolut ingen der ønsker at se ens barn blive kriminelt og vil da aldrig billige det, eller se igennem fingrene med det.

Jeg læser at Ballerup Kommune har indgået et samarbejde med BBB og AAB. Til dette må jeg sige, at jeg er rystet over hvad Søren B. Christiansen siger til dette: »Til gengæld så falder hammeren også hårdere overfor de unge og de familier, der ikke kan opføre sig ordentligt.«

Så falder hammeren over de unge (ja!! fair nok) og de familier, der ikke kan opføre sig ordentligt? Det ville jeg gerne have uddybet lidt mere, ville vi i min familie, i sidste instans være en familie der ikke opfører os ordentligt? Går I ind og kigger på hvordan familien har kæmpet for deres barn?

Politiet siger: »Derfor er det godt, at vi nu udvider samarbejdet med boligforeningerne, så konsekvenserne viser sig, ikke bare for de konkrete sælgere, men også for familierne.«

Lars Lypart, leder af lokalpolitiet i Ballerup. En konsekvens for familierne! Tror i ikke at vi er ramt nok, har vi ikke grædt nok? Hvad med at man valgte en konsekvens forden unge og ikke familien, som i forvejen er nedbrudt.

Familien har måske yngresøskende, skal de straffes, fordi deres ældre søskende har valgt den forkerte retning i livet? Skal de børn lide under skift af skole/institution fordi I mener, at familien skal mærke en konsekvens. Den eneste konsekvens jeg kan se er, at familien bliver bitre på systemet og hvem gavner det?

En familie med et kriminelt familiemedlem er allerede ramt så hårdt, så det næsten ikke er til at bære. Jeg ved at der er nogle unge, der ikke gavner miljøet i Hede-Magleparken, og disse unge skal der tages hånd om, ingen tvivl om det. Da jeg læste at der pt. er to opsigelsessager så tænkte jeg; stakkels familier, det må satme ikke være sjovt at blive sparket når man allerede ligger ned!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *