Hellere levende hegn end ståltråd
Debat I flere stort opsatte artikler har Ballerup Bladet skrevet om den manglende afskærmning langs motorvejen, de to steder hvor støjvolden gennemskæres af åløb.

Nu har jeg ved selvsyn været ved åstedet, og jeg forstår naboernes utryghed ved den manglende afskærmning. Jeg synes dog, at et opsat hegn er en grim, dyr og uhensigtsmæssig løsning.

I stedet vil jeg foreslå, at der plantes et tæt brombærhegn. Det vil smyge sig harmonisk op langs volden. Det vil blomstre smukt om foråret og have bær til glæde for fugle om efteråret. Efter få år vil et levende brombærhegn være uigennemtrængeligt, modsat et ståltrådshegn, som der nemt kan klippes hul i.

Et levende hegn er nemt at etablere og koster kun få tusind kroner, så Folketingets trafikudvalg behøver slet ikke at blive involveret. Hvis Vejdirektoratet ikke vil stå for opgaven, vil jeg foreslå at kolonihaveforeningen søger Grønt Råd om midler fra miljøpuljen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *