Graffiti i Ballerup Kommune
graffiti-2-copy.jpg
Debat Jeg har været rundt på samtlige skoler og s-tog stationer i uge 42 i Ballerup, Skovlunde samt Måløv for at se hvor der er mest graffiti. Og der hvor der er mest graffiti er omkring Ballerup Station. Men der er også graffiti i alle kommunes tunneller.

Hvad gør Ballerup Kommune for at finde frem til disse personer som laver graffiti?

Og hvor mange penge bruger Ballerup Kommune på graffiti i Ballerup, Skovlunde samt Måløv per år? Nu hvor Ballerup kommune igen skal spare (55 mio.)

Tag for eksempel dem som har en graffiti kamp, mellem BIF og FCK som kan ses over alt på vægge og i tunneller.

Vi kan se, at tunnellerne ved Ballerup Centret er blevet malet grå, og det er også meget godt, men næste gang kan I så ikke ramme den samme grå farvekode, da det vil se pænere ud end nu.

graffiti-(1)-copy

I Måløv ved tunnellerne ved stationen har man opsat plastikvægge, for det skulle være nemmere at vaskes ned, men kønt er det ikke.

Forslag til mindre graffiti i kommunen:
Mere lys og kamera.

En jysk kommune har opstille store plader, hvor de unge kan lave graffiti på, som bliver overmalet hver måned, så nye kan male deres graffiti på.

Skovlunde: Mellem de to centre er der en tunnel, hvor der er malet forskellige farver på trævæggen, der er lavet undersøgelser på, at der så laves mindre graffiti. Og her er der heller ikke noget graffiti nu.

Eller måske er det fordi der mangler en ungdomsklub omkring Ballerup Centret, så de unge har noget at tage sig til om aftenen.

Det bedste er nok, at opsætte beplantninger for eksempel slyngplanter, da de kan dække hele vægge, og det er pænere at se på. Da det handler om for graffitimalerne, at deres graffiti kan ses, og det kan det ikke, på en plante. Det vil også ligge i den grønne tråd, som Ballerup Kommune selv har lagt i form af parker og grønne områder. Ballerup skal sælge sig selv på vores grønne områder, så vi kan få flere borger til Ballerup kommune.

1 kommentar om “Graffiti i Ballerup Kommune”

 1. Nicolai Hansen siger:

  Hej

  Hvis jeg ser på det billede ovenfor, så skriger det efter farve. I stedet for at gå og male graffitigen over (og så oven i købet med en anden kedelig grå). Ville det så ikke være bedre at give nogle af de dygtige unge kunstnere, som kan lave noget rigtig graffiti, plads på vores grå mure. Det ville lyse op i en ellers grå by.
  Min tanke er at hvis det er lokale kunstnere som laver graffitien og som samtidig er en del af det miljø de unge befinder sig i, og som er dem der går og laver graffiti (hærværk). Så vil der være en støre respekt fra de unge. Så vil der være en større respekt for vores væge og de vil ikke ødelægge det.
  Evt. kunne man lave et graffiti projekt med de unge, hvor de kunne være med til at lave graffiti som afspejler vore by.
  Lad de unge udtrykke sig. Og lad os være dem der skaber rammerne for at de kan.
  Graffiti er en udtryksform, det er kunst og det kan være rigtig flot.

  Hilsen Nicolai

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *