Erhvervslivet på handelsgymnasiet
CPH-West-Mads-Holm-Iversen-1-copy.jpg
Direktør og foredragsholder Mads Holm Iversen holdt foredrag om det kinesiske marked og dets betydning for dansk økonomi. Foto: privatfoto
uddannelse CPH West holdt erhvervsdag med besøg fra flere store virksomheder og foredrag om det kinesiske marked.

»Hvad koster det?«, »Det er for dyrt« og »Jeg er ven af Kina« er tre sætninger, som direktør og foredragsholder Mads Holm Iversen i sit foredrag ’Fra Mao til Money’ opfordrer gymnasieeleverne på handelsgymnasiet i Ballerup til at lære.

Det kinesiske marked har nemlig kolossal betydning for dansk økonomi, ifølge Iversen, som blandt andet fortæller om et bruttonationalprodukt, der på 20 år er løftet med 2000 procent og en konstant voksende middelklasse, som bliver mere og mere købestærk.

Langt de flest af de cirka 300 elever, som følger opmærksomt med i foredraget, har ambitioner om at få en karriere inden for det private erhvervsliv. Det er derfor, de har valgt at tage en hhx, som er den mest ”business-orienterede’’ gymnasieretning.

Tætpakket program

Erhvervsdagen har allerede budt på oplæg af Ballerups borgmester Jesper Würtzen og Louise Siv Ebbesen fra eksportrådet, men for Mads Mielow, som er andenårselev og går på en studieretning, hvor man lærer kinesisk, er Mads Holm Iversens foredrag ekstra interessant

»Det er et rigtig spændende foredrag, hvor man både kommer omkring økonomi, historie og kultur. Vi har været igennem meget af det i undervisningen, men han (Mads Holm Iversen, red.) er god til at gå i dybden og komme med nogle sjove eksempler på den udvikling Kina er inde i,« siger Mads, der på erhvervsdagen også får chance for at møde nogle store danske virksomheder – blandt andre Siemens, Sydbank, Home og Ford.

Det er bestemt også noget, som kan vække en hhx-elev som Mads’ interesse:

»Det er superfedt at få mulighed for at møde virksomhederne og tale med dem. Det er en helt anden måde at lære noget om dem i forhold til bare at sidde og søge informationer på nettet, siger han.

CPH-West---Mads-Holm-Iversen-(2)-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *