En lørdag i brysternes tegn
Lyserød-lørdag-ballerup_BLJL1568-copy.jpg
Brystkræft I morgen fejres Lyserød Lørdag i hele Ballerup, hvor både Centrumgaden og centret bliver klædt i lyserød.

Så er det igen blevet tid til den årlige Lyserød Lørdag, hvor Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Ballerup med god opbakning fra butikker og foreninger sætter særligt fokus på brystkræftsagen.

Både Centrumgaden og Ballerup Centret bliver klædt i lyserødt, og traditionen tro pynter Ballerup Bladet Centrumgaden med de mange indsamlede bh’er, vi har modtaget gennem årene – og som har betydet flere tusinde kroner til Støt Brysterne.

»Brystkræft er den kræftsygdom, der rammer flest kvinder i Danmark. Én ud af ni kvinder rammes af sygdommen. Det er baggrunden for, at vi sætter ekstra fokus på brystkræft den 3. oktober,« siger Vibeke Arvidson fra Kræftens Bekæmpelse i Ballerup.

Kage og kunst på Kirketorvet

Lyserød Lørdag bliver markeret fra klokken 10 til cirka 13.30 i Ballerup. På Kirketorvet stiller Kræftens Bekæmpelse telte op, hvorfra de sælger kaffe, te og kager. Herudover vil lokale kunstnere sælge deres kunsthåndværk. Al overskud går til Støt Brysterne kampagnen.

Der vil desuden være mulighed for en svingom i gågaden, da Runway 17 igen i år stiller sig gratis til rådighed og spiller i Centrumgaden.

Ligesom man kan se Ballerup Wildhorse Linedancers give opvisning foran Lidl omkring klokken 11.30.

Hvis man har lyst til en snak med en af politikerne fra Kommunalbestyrelsen, er der også mulighed for det, da mange har sagt ja til at møde op på dagen og støtte den gode sag.

Ballondans i Ballerup Centret

I Ballerup Centret støtter butikkerne brysterne på forskelig vis. Nogle har indsamlingsbøsser stående, som kunderne kan smide penge i, andre har særlige varer på hylderne, hvor en del af omsætningen går til Støt Brysterne.

På Centertorvet vil der være forskellige lyserøde aktiviteter som for eksempel ballondans med Lone Lindgreens Dancing Team og salg af lyserøde kager.

Kræftens Bekæmpelse vil også have en stand i centret med produkter og oplysningsmateriale fra foreningen.

Lyserød Lørdag er kommet for at blive

Lyserød Lørdag er en af aktiviteterne under Kræftens Bekæmpelses Støt Brysterne kampagne, der finder sted i oktober måned.

Siden 2008 har Lyserød Lørdag fungeret som en lokal aktivitet, der oplyser om og indsamler penge til brystkræftsagen. Det handler om at få engageret det lokale erhvervsliv eller lave forskellige arrangementer – alt sammen pakket ind i lyserødt.

I 2014 blev der afholdt Lyserød Lørdag i 160 byer og indsamlet 4,1 millioner kroner gennem de frivilliges og virksomhedernes indsats.

De indsamlede midler går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med brystkræft inden for forskning, forebyggelse og hjælp og støtte til patienter og pårørende.

Læs mere om Lyserød Lørdag på www.lyserødlørdag.dk

Søndagsløb på World Trade Center

Dagen efter Lyserød Lørdag, søndag den 4. oktober, har Kræftens Bekæmpelse Ballerup i samarbejde med Ballerup Atletik Klub, Rotary og World Trade Center Ballerup arrangeret motionsløb til fordel for Støt Brysterne.

Klokken 10 er der afgang fra World Trade Center og med ruter på to og fem kilometer kan alle være med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *