Det er gratis at blive røgfri
Rygestop-copy1.jpg
Rygestop-rådgiver, Lise Magnussen (til venstre) og eksryger Heidi Jørgensen taler om at finde motivationen til at lægge cigaretterne på hylden. Foto: privatfoto
rygestop Ballerup Kommune tilbyder gratis rygestopkurser til alle borgere, der har lyst til at kvitte smøgerne.

Mange danskere har taget kampen op mod rygetrangen og skoddet den dårlige vane. De nyeste tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at antallet af faste rygere i Danmark er faldet fra 28 til 21 procent fra 2008 til 2014, ligesom andelen af ’’festrygere’’ er faldet fra 23 procent til 17 procent i samme periode.

Samme undersøgelse vise også, at seks ud af ti rygere ønsker at stoppe, og der er heldigvis masser af hjælp at hente, hvis man hører til i den gruppe.

Ud over en række landsdækkende initiativer som kampagner fra Sundhedsstyrelsen og andre organisationer, Stoplinjen.dk og lignende er der nemlig også her i Ballerup Kommune gratis hjælp at hente i Sundhedshusets ’Kom & Kvit’ rygestopprogram.

»Det er et meget fleksibelt rygestop-program, hvor brugerne kan komme, når de har lyst og blive røgfri i deres eget tempo,« fortæller rygestop-rådgiver, Lise Magnussen.
Inden forløbets start har deltagerne mulighed for at fortælle om deres behov og mål med rygestoppet.

»Målet og motivationen er det allervigtigste, for det er det, der holder én på sporet, når det bliver rigtig svært og nikotintrangen er ved at tage over,« siger Lise Magnussen.

Det er helt op til rygeren selv, hvordan han eller hun har lyst til at gøre det. Nogle vil gerne aftale en dato for rygestop med det samme – andre vil gerne komme til møderne først og hente motivation til et senere rygestop. Man kan komme og gå som man vil til de ugentlige møder i Sundhedshuset.

Man aftaler også selv med rygestop-rådgiveren om man har lyst til at modtage støttende sms’er, e-mails og telefonopringninger i forbindelse med rygestoppet.

Læs også interview med eksryger Heidi Jørgensen: Man lugter virkelig dårligt

Fakta om Rygestopkurset ”Kom & kvit”
– Holder møder hver mandag klokken 16.00 – 17:30 i Sundhedshuset på Gl. Rådhusvej 13
– Er gratis, og man tilmelder sig på www.ballerup.dk/sundhedshuset

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *