Demokrati kan være hårdt arbejde
debat Lone Madsen skriver i sidste nummer af Ballerup Bladet, at demokratiet i Ballerup har spillet fallit, fordi Dansk Folkeparti ikke er med i budgetforliget for budget 2016.

På en måde har Lone Madsen ret. Det er bare DF, der har spillet fallit, ikke de partier, der tager ansvar for Ballerups økonomi.

At møde op til forhandlinger om meget store sparemål med som eneste dagsorden, at bruge flere penge på sine ’’kæphest’’-områder, er ikke at bidrage til demokratiet. Kun at have nogle meget luftige ideer om en mulig finansiering, er ikke at bidrage til demokratiet.

At DF i valgkampen taler om en vækst i velfærdsøkonomien på 0,8 procent om året, og umiddelbart derefter danner grundlag for en regering, der i stedet sænker kommunernes økonomi med én procent om året, er også at spille demokratiet fallit fra DF’s side. For Ballerup Kommune udgør en forskel fra + 0,8 procent til -1 procent af servicerammens 45 millioner om året. Det kunne vi ansætte en del plejehjemsassistenter for. Så jo, DF har spillet fallit.

Derimod har Socialdemokraterne og Venstre valgt at tage ansvar for helheden i Ballerup ved et afbalanceret budget, der sikrer kernevelfærden på trods af de store udfordringer, vi står overfor. Det er at tage demokratiet alvorligt. At sætte sig grundigt ind i de rammer regeringen har lagt for kommunernes økonomi, og at blive ved forhandlingsbordet selvom man ikke får sin vilje på alle punkter, det er at tage demokratiet alvorligt.

Jeg er glad for og stolt over mit partis og vores borgmesters grundige arbejde med budgettet, selv om vi på grund af de sene udmeldelser fra regeringen har været under et stort tidspres.

Alle partier omkring forhandlingsbordet havde opmærksomhed på det store vikarforbrug, som Lone Madsen ønsker at konvertere til faste stillinger. Det ligger i den ny politiske aftale, at området skal udredes. Hvis det viser sig, at det er muligt at spare et større beløb på dette område, vil beløbet indgå i kommende drøftelser af budgettet, men de ansvarlige partier bruger ikke pengene, før de er der. Det modsatte er ikke at tage demokratiet alvorligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *