Dansk Flygtningehjælp har brug for hænder
dansk-flygtningehjælp-familie-shaqlawa-copy.jpg
En del af pengene fra dette års landsindsamling går til syriske flygtninge - som disse i flygtningelejren Qushtara i Irak. Foto: Klaus Bo Christensen
De lokale koordinatorer for Dansk Flygtningehjælps landsindsamling arbejder på højtryk for at skaffe flere indsamlere i Ballerup Kommune.

Søndag den 8. november går frivillige landet over på gaden til fordel for Dansk Flygtningehjælps landsindsamling. Men som altid er der mangel på frivillige – også her i Ballerup Kommune, hvor tre lokale koordinatorer i henholdsvis Ballerup, Skovlunde og Måløv har kæmpet i månedsvis for at mobilisere indsamlere.

»Vi har stadig en del ubesatte ruter i kommunen. Hvis vi får dem besat, kan vi få det maksimale ud af vores landsindsamling og dermed yde en bedre nødhjælp til verdens mest udsatte flygtninge,« siger Benny Lund Nielsen, der koordinerer indsamlingen i Måløv.

Han håber at der sidder flere borgere rundt omkring, som kan afse tre timer af deres søndag til at bakke op om flygtningehjælpen:

»Vi ved, at rigtig mange gerne vil engagere sig og gøre en forskel for verdens mest udsatte mennesker. Den bedste måde at hjælpe på, er ved at gå på gaden for os søndag den 8. november. Tre timer af din tid kan være livsgivende for en flygtningefamilie. Vi sørger for det praktiske, du skal blot tilmelde dig og møde op,« siger han.

Rent vand og vintertøj

Dansk Flygtningehjælp samler ind over hele landet, og hver indsamler får i gennemsnit 1.000 kroner i indsamlingsbøssen. For de penge kan Dansk Flygtningehjælp for eksempel give rent vand til 200 flygtninge, køkkengrej til otte familier eller vintertøj samt tæpper til en hel familie.

Pengene fra årets indsamling går blandt andet til nødhjælp til de syriske flygtninge og Sydsudan.

 

Faktaboks:

Man kan kontakte de lokale koordinatorer:

• Skovlunde: Inge, telefon:
40 30 54 70

• Måløv: Benny, telefon: 25 39 12 95

• Ballerup: Kjeld, telefon: 28 46 17 15.

Eller melde sig som indsamler på telefon 33 73 51 11 eller hjemmesiden www.vi-er-der.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *