Centrumgaden i fare for julemørklægning
30bbljul_fredslys_march_411.jpg
Handelsforeningen Centrumgaden har ikke længere råd til at betale for julebelysningen i gågaden i Ballerup, så det kan blive en mørk julemåned. Men håbet lever endnu, og en indsamling blandt lokale erhvervsdrivende kan forhåbentlig sikre lys i gaden til december. Foto: Arkivfoto
Julelys Handelsforeningen Centrumgaden har ikke råd til julebelysning i gågaden i år. Derfor har de startet en indsamling for at skaffe penge - og dermed julelys i gaden.

Når vintermørket sænker sig over Ballerup til december bliver det i år endnu mørkere, end det plejer. De hyggelige lysende stjernekranse, der hvert år pynter i lygtepælene langs Centrumgaden risikerer nemlig at fejre jul i de kasser, de opbevares i årets øvrige måneder. For der er ikke råd til at reparere dem, sætte dem op og tænde lys i dem i år. Det var der sådan set heller ikke sidste år, så i år er kassen for alvor tom.

Det har hidtil været Handelsforeningen Centrumgaden, der har betalt for julebelysningen, men der er ikke længere penge nok i foreningen, hvor man har oplevet faldende medlemstal gennem årene, så de i dag er nede på at det kun er cirka hver tredje butik i Centrumgaden, der er med – og dermed bidrager til blandt andet den fælles julebelysning i hele gågaden.

Julelys til glæde for alle

»Det er rigtig ærgerligt, at vi ikke har råd til at sætte julebelysning op. Vi vil rigtig gerne bevare julelysene, fordi de er med til at skabe en hyggelig stemning i gaden i hele julemåneden – til glæde for alle både forretninger og handlende i gaden,« siger handelsforeningens formand Kenneth Sylvest.

Gode råd er dyre. 45.000 kroner skal der skaffes, hvis Centrumgaden igen i år skal bades i julestjernelys. Og derfor har handelsforeningen igangsat en indsamling til formålet.

»Vi håber, at vi kan få de lokale erhvervsdrivende til at bidrage til julebelysningen. Hvis ikke det lykkes at indsamle de 45.000, så får alle, der har bidraget, deres penge retur igen,« forklarer Kenneth Sylvest, der samtidig fortæller, at foreningen forsøger at få Ballerup Kommune til at betale for julebelysningen fra næste år, men at det endnu er uvist om det kan lade sig gøre.

Avisen bakker op

Ballerup Bladet vil gerne hjælpe og vi har derfor lavet et ’’julelys-barometer’, som vi sætter i avisen hver uge – gratis. Her kan alle følge indsamlingen og se, hvor langt Handelsforeningen Centrumgaden er kommet på deres vej mod en lysende december.

Alle der smider 1000 kroner i puljen får deres navn/firma nævnt på julelys-barometeret, der allerede er kommet godt fra start med flere flotte lokale bidrag.

 

FAKTABOKS: Støt julelysene

Man kan bidrage til Handelsforeningen Centrumgadens indsamling til julebelysning i gågaden ved at indbetale penge til deres konto: Reg.nr: 5339, kontonr.: 0510804.

Man skal huske at skrive navn på indbetalingen.

Alle der giver 1000 kroner får deres navn nævnt i julelysbarometeret, som man kan se i Ballerup Bladet hver uge.

5 kommentarer om “Centrumgaden i fare for julemørklægning”

 1. Keld siger:

  Hej

  Er der et sted hvor man kan se hvilke butikker det er er med i handelsforeningen?
  Har foreningen evt. en hjemme?

  1. Mia Thomsen siger:

   Hej Keld. Nej, desværre har handelsforeningen ikke nogen hjemmeside. Men her er listen: N. H. Jørgensen Ure & Guld Huset, Ballerup Bladet, Advokat Ulrik Møller, Profil Optik, New Hair Design, Salon Østberg, Hanne Hove, Din Tøjmand Sylvest, DanBolig, Nykredit, Esperia Pizza, Ballerup Låsesmedie, Holger Hansen Sko, Flügger Farver, Studio 22, Begravelses Firmaet, Ballerup Apotek, Tandlægerne i Centrum, Botex, Broens Tandlæge Ballerup, Cykelcenter, Arbejdernes Landsbank, Ballerup Ligkistemagasin, Jyske Bank, Sydbank, Ballerup Bibliotek, Lidl og Kiwi.
   Vh. Mia Thomsen, redaktør, Ballerup Bladet

 2. Karsten Kriegel siger:

  Det er iøvrigt interessant at følge det ugentlige “barometer” i avisen, hvem der har bidraget til julebelysningen. Der er stadig plads til forbedringer!

 3. Keld siger:

  Tak til Ballerupbladet for listen over medlemmerne.

  Måske man skulle interessere sig mere for, hvorfor kun hver tredje butik er med i handelsforeningen, det er trist synes jeg. Var det ikke noget for Ballerupbladet at følge op på?

  Foreningen gør dog heller ikke meget for at være synlige, og hvad får butiksindehaverne ud af at være med og hvad koster det? (er prisen evt. afhængig af omsætning?)

  At lave en indsamling kan umiddelbart virke som en fin idé, det burde bare ikke være nødvendigt. Det ville pynte, om de butikker der ikke er med i handelsforeningen, gav et væsentligt bidrag, og så kunne handelsforeningen betale tilsvarende. Jeg kan ikke se hvorfor kommunen skulle betale, men et lille bidrag kunne da være fint eftersom mange af os i kommunen nok kommer i Centrumgaden i løbet af december.

  En anden ting – er der ikke en der kan lave nogle klistermærker, som butikker der betaler til julebelysningen kan sætte op i vinduet?

 4. MIchael siger:

  Med de forretninger på listen, skal de af med under kr. 2000,- hver for at få julebelysning/hygge i gågaden – kan de ikke det ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *