BUPL undrer sig over budgetplaner
Pædagog-COLOURBOX-copy2.jpg
Der skal måske lægges institutioner sammen i Egebjerg-området. Det betyder, at børnene skal ind i større enheder. Men BUPL er ikke begejstrede. Foto: Colourbox
budget Ifølge Ballerup Kommunes budgetforlig, skal der kigges på sammenlægninger af institutioner. Men BUPL forstår ikke planerne.

Som en konsekvens af det nye budgetforlig i Ballerup Kommune mellem S og V er der planer om at kigge på institutionsområdet. Målet er at effektivisere og spare nogle penge og en af midlerne er at lægge institutioner sammen.

Især i Egebjerg-området og Østerhøj-området er der udsigt til, at kommunen ryster posen. En af grundene til, at man barsler med sammenlægninger er, at der angiveligt kommer færre børn i de områder i fremtiden.

Dårlig ide

Men den præmis køber man ikke hos pædagogernes forbund, BUPL Storkøbenhavn. Her mener formand Michael Egelund, at Ballerup Kommune helt har misforstået situationen.

»Vi kan ikke se, at det er nogen god ide at lægge institutioner sammen, som det er nu. Det er klart, at der kan være forhold der gør det nødvendigt, men de forhold kan vi ikke se. Jeg har svært ved at gennemskue, hvad det egentlig er, at politikerne vil med de planer om, at man måske vil lægge institutioner sammen,« siger Michael Egelund.

Han mener, at Ballerup Kommune opererer med et ’konstrueret udgangspunkt’.

»Jeg har undersøgt tallene og jeg kan ikke se det fald i antallet af børn, når det kommer til eksempelvis Egebjerg. Det passer meget godt i Måløv, men der er ikke belæg for det i Egebjerg. Institutionernes økonomi er drevet af, hvor mange børn der er i området, så økonomien er allerede tilpasset. Man har allerede lagt sig fast på, hvad man vil og tilpasser så forklaringen efter det,« siger Michael Egelund.

Fejlinformeret

BUPL formanden mener, at kommunens motiver er meget uklare, hvis de vil lægge institutioner sammen i Egebjerg.

»Det er jo forvaltningen eller en ekstern part, der beregner tallene og jeg tror, at politikerne er blevet fejlinformeret. Under alle omstændigheder tager jeg mig til hovedet over den præmis for sammenlægninger, som kommunen stiller op,« siger Michael Egelund.

Han frygter også for overbelægning i de kommende år.

»Der ligger jo ikke nogen planer om at bygge nye institutioner i Egebjerg i fremtiden, hvilket betyder, at når børnetallet ikke falder i Egebjerg, så kan andre områder ikke tage fra. Både Ballerup Midt og Syd er i forvejen fuldt belagt, så der er ikke mulighed for, at de kantage nogen af de børn, som vi er sikre på vil blive for mange. Det er helt skævt,« siger Michael Egelund. Han langer ud efter den kommunale tankegang og mener, at kommunen prioriterer forkert.

Bogholder-mentalitet

»Det kan godt være, at politikerne siger, at de er økonomisk ansvarlige. Men hvad med menneskelig ansvarlighed? Kommunen og politikerne er blevet en flok bogholdere. Man tænker slet ikke på, hvad det gør med personale og børn, hvis man lægger sammen og flytter rundt. Det er i hvert fald ikke noget, der forbedrer produktiviteten,« siger Michael Egelund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *