Budgetkommentar
Debat Først DF, hvis budgetforslag var hemmeligt til dagen efter budgettet blev vedtaget.

Jeg gentager efter budgettet blev vedtaget – og har kun kunnet ses på DF’s Lone Madsens facebook.

Det forstår man jo godt, når DF både ville lukke East Kilbride Badet og Baltoppen. Skære ned på kommunalbestyrelsesmedlemmer, hvilket ville betyde, at de store partier skummede fløden. Og de små partier ville have svært ved at blive valgt ind.

Til Martin Jonassen konservative, der energisk forsøger at omvende os socialdemokrater til at blive borgerlige. Men forskellen er for stor da vi både går ind for almene boliger og udvikling af vores bymidter. Vi skifter ikke hest i vadestedet. Vi er socialdemokrater. Men godt forsøgt Martin.

Til Enhedslisten, som faktisk siger noget fornuftigt, at vi vedtager et budget, som har været udsat for Venstres finansgeni (ironi kan forekomme) Claus Hjort Frederiksens chok-doktrin. Og vi så senere får penge tilbage ved finansloven.

Men loven foreskriver, at der skal ligge et budget her midt i oktober. Og lov skal følges.

Alt havde dog set meget anderledes ud, hvis SR-regeringen havde fået lov at fortsætte. Vi havde haft 25 millioner mere til velfærd i 2016 end vi har nu.

3 kommentarer om “Budgetkommentar”

 1. Martin Edens siger:

  Per,
  husk lige på at det er svært at spå, især om fremtiden. Så den sidste sætning må være vist ligge i området som man også kalder “ønsketænkning”, for ingen af os ved jo hvilke ting en SR regering ville have trukket op af sækken.
  /Martin

 2. Per Mortensen siger:

  Nej Martin Eens ganske almindeligt regnestykke.
  Som jeg mener de fleste er enige om.
  ” Dream modeller ” er fantasterne der regnede hvor mange der rød ud af dagpenge systemet.

 3. Martin Edens siger:

  Peer,
  Det er muligt at du har adgang til andre data end resten af den Danske befolkning, men reelt set ved du jo ikke hvilke initiativer en SR regering ville have sat i værk og hvilke omkostninger dette ville have kostet for kommunerne, positivt og negativt. Så nej, det er ikke et almindeligt regnestykke.
  Jeg har ikke omtalt DREAM modeller, men kaldte såmænd bare dit håb om at en SR regering ikke ville have skubbet denne regning til kommunerne, for ønsketænkning. Det har intet med DREAM modeller at gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *