Bare bevæg jer, børn
Bevægelsesuge-copy.jpg
Motion kommer i mange former, også i bevægelsesugen i uge 41, hvor en lang række institutioner i Ballerup deltager. Målet er at lære børnene, at motion og bevægelse er godt for både fysikken og psyken. Foto: Privatfoto
Sundhed I alt 13 institutioner i Ballerup deltager i den landsdækkende bevægelsesuge, hvor motorikken er i fokus.

Bevægelse og sundhed er et af tidens helt store fokusområder. Hvad enten det er blandt børn eller voksne.

Det gælder også i Ballerup Kommunes institutioner, hvor 13 institutioner deltager i den landsdækkende ’Hej skal vi lege’ bevægelsesuge som arrangeres i samarbejde med Børneulykkesfonden, bObles og DGI i uge 41.

Her kan børn i alderen 1-6 år blive udfordret på deres motorik og lege sig lidt sundere. Det hele skydes i gang den 5. oktober og i alt 50.000 børn deltager landet over.

Det er alvorligt

Men selvom der hoppes på et ben, løbes og grines, så er det ikke bare for sjov.

Bevægelsesugen tager nemlig afsæt i en kedelig statistik fra Institut for Folkesundhed, der viser, at ikke færre end 31,4 procent af førskolebørn har motoriske udfordringer. En kraftig stigning siden 2010. Derfor sætter man nu ekstra fokus på bevægelse og på, at en aktiv hverdag ikke bare handler om fysisk, men også psykisk velvære.

Derfor glæder arrangørerene sig også over den store opbakning fra landets institutioner og håber, at endnu flere vil bruge legen i dagligdagen, så motorikken og den gode bevægelse bliver en fast del af hverdagen i institutionerne fremover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *