Ballerups egen lille kortfilmstjerne
ellen_6.jpg
Fra børne-tv-programmet ’Vilde Venner’ på DR Ramasjang til den Robertvindende kortfilm Mommy - niårige Ellen Bischoff Poulsen fra Ballerup har prøvet lidt af hvert foran en kamera og hun drømmer om mere. Foto: Flemming Schiller
talent Ni-årige Ellen Bischoff Poulsen fra Ballerup kan allerede skrive en Robert-pris på cv’et. Hun spiller nemlig en af hovedrollerne i årets bedste danske kortfilm.

Den spinkle pigehånd griber ud efter cigaretten, der hænger og oser dovent i den halvsovende og meget berusede mors hånd. Pigen, der har set, hørt og prøvet alt for meget, tager et hurtigt hiv, inden hun slukker den i en drink, der er blevet efterladt på natbordet af gud-ved-hvem.

Det er midt om natten, mor har holdt fest, været i byen og efterladt sin lille datter alene hjemme i den smadrede etværelses-lejlighed i et dødssygt boligkvarter et sted i Rødovre, blot for at vende hjem døddrukken med en fyr, som hun knalder i søvne på sofaen, mens den lille pige kigger på.

Scenen skærer i hjertet og rulleteksterne er en kærkommen påmindelse om, at det bare var en film. Ved siden af mig står ni-årige Ellen Bischoff Poulsen og smiler lidt genert.

»Det er altså ikke en rigtig cigaret. Det var bare en teatercigaret,« siger hun hurtigt.

Scenen er slutscenen i kortfilmen ’Mommy’, der netop er blevet kåret som Bedste Danske Kortfilm ved Odense International Film Festival og blev belønnet med en Robert samme sted.

Det er iranskfødte, svenskopvoksede og nu danskboende Milad Alami, der har instrueret filmen, som kan ende med at blive nomineret til en Oscar.

ellen_1

Og det er Ellen, der er stjernen i den lille perle af en film, der gør stort indtryk.

Filmen handler om en ung mor, der prøver at finde balancegangen mellem netop det at være ung og mor – med blandede resultater.

Ramasjang

Ellens vej til film og tv begyndte med et ønske om at være med i nogle af DR Ramasjangs populære børneprogrammer.

Ellens mor Mette Bischoff Poulsen tilmeldte datteren en castingportal på nettet og pludselig var der bud efter Ellen til en rolle i en kortfilm – en rolle hun dog ikke fik, da hun var lige ung nok, men hvor hun imponerede så meget, at de kaldte hende tilbage, da en anden kortfilm – Mommy – begyndte at tage form.

»De var meget vilde med Ellen og hun fik rigtig positiv feedback. Hun var god til at tage imod instruktioner og leve sig ind i rollen. Hun fik faktisk også lov til selv at bestemme rigtig meget, blandt andet har Ellen altid godt kunne lide smagen af øl, så da hun i filmen også ville tage en tår af øllen, synes de, det var sjovt og virkede godt, så det er endt med at komme med i filmen, fortæller Ellens mor Mette.

Filmen er lidt hård og nogle af scenerne er ’’ikke for børn’’. Det har selvfølgelig givet anledninger til nogle samtaler hjemme hos familien i Ballerup om hvad der sker i filmen og hvorfor.

»Vi er ikke så sippede, men der er da nogle scener i filmen, som vi springer lidt hurtigt hen-
over, når Ellen se med,« siger Mette.

Drømmer om julerolle

Der er heller ikke nogen af Ellens jævnaldrende kammerater, der har set filmen. Til gengæld har de set hende i noget andet.

»Vi blev ret hurtigt, efter Ellen havde været med i Mommy, kontaktet af Ramasjang (DRs børnekanal, red.), som gerne ville have Ellen med i programmet ’Vilde Venner’, så det har hun været med i sammen med sin ven Aske,« fortæller Mette.

»Næsten alle på skolen har set det,« fortæller Ellen, der dog tager opmærksomheden med ophøjet ro. Og heller ikke har fortalt så meget om kortfilmen Mommy og den nyligt vundne Robert.

»Jeg har ikke fortalt det til så mange. Men dem jeg har sagt det til bliver lidt overraskede,« griner Ellen, der allerede er i gang med casting til næste drømmerolle: en plads i den kommende julekalender på DR Ultra.

»Jeg har lige været til første casting, men jeg ved ikke om jeg går videre,« tilføjer hun.
Udover skuespilleriet – som hun altid har elsket – så er det især ballettræningen hos Bech Ballet Akademi i Skovlunde, som Ellen bruger sin fritid på – og så er hun også fornyligt begyndt til keyboardundervisning, så hun keder sig ikke.

Ambitionerne fejler heller ikke noget, og på spørgsmålet om, hvad hun gerne vil være, når hun bliver voksen, kommer svaret prompte:

»Filmstjerne.«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *