2.b fortæller om vigtige ting
2.b-i-F-ªlledhuset-oktober-2015-01-copy.jpg
Film Elever fra Hedegårdsskolens 2.b har været på jagt hjemme i de private gemmer for at finde ting, der fortjener at komme på museum.

Hvilke ting er så vigtige, at de fortjener en plads på et museum? Det spørgsmål har 2.b fra Hedegårdsskolen undersøgt gennem besøg på Ballerup Museum, og i en række korte film fortæller eleverne hvad de personligt syntes kunne komme på museum.

Genstandene er mange og meget forskellige: Beviset fra Barcacamp, en tennisbold, en lyserød diamant, en oscarstatuette, en teaterkikkert, bamser og en konkylie er blandt de gode historier, som kan ses i Fælledhuset på Banegårdspladsen frem til den 16. november.

I filmene fortæller eleverne om deres valg af genstand: Hvad er det? Hvor kommer den fra? Og hvorfor skal den på museum? Samtidig har Ballerup Museum lavet fem små film om genstande fra museets samlinger, som vises sideløbende med elevernes. På den måde bidrager både skoleelever og museum med historier fra det levede liv i Ballerup Kommune.

Nutid og fremtid

Formidlingsinspektør på Ballerup Museum, Janus Clausen glæder sig over samarbejdet med børnene.

»Vi er rigtig glade for, at vi sammen med Hedegårdsskolen kan bidrage med de korte film til Fælledhuset. Arbejdet med en ny banegårdsplads peger ud i fremtiden, og i den forbindelse er det sundt at dvæle ved det liv der leves i Ballerup i dag. Her giver 2.b et rigtig fint indblik i, hvad de finder vigtigt her i 2015,« siger han.

Projekt er gennemført i et samarbejde mellem Kontoret for Kunst i Byen, billedkunstnerne Søren Lose og Gitte Juul, Ballerup Bibliotek, Hedegårdsskolen og Ballerup Museum. Filmene kan ses i Fælledhuset frem til den 16. november, hvorefter filmene vil indgå i museets samlinger for eftertiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *