1000 antenner på vej til Vietnam
scan_antenna_11-copy.jpg
Jette er én af de 16 ansatte i produktionen på Scan Antenna, der laver antenner i alle størrelser - og til hele verden. Foto: Flemming Schiller
De vietnamesiske fiskerkoner kan nu holde kontakten med deres mænd ude på havet takket være Skovlundefirmaet Scan Antenna.

På lageret hos Scan Antenna i Skovlunde står trækasserne stablet op klar til afgang. Destination: Vietnam.

Inde i kasserne ligger 1000 antenner, som skal af sted til Asien, hvor de skal monteres på vietnamesiske fiskerbåde – og dermed sørge for at konerne inde på land kan holde kontakt med deres mænd, når de er ude og fiske.

scan_antenna_5-copy

»Vi leverer antennerne til Thuraya (satellit-kommunikationsfirma, red) i Dubai, som er en af vores største kunder indenfor satellitområdet og et af de tre førende firmaer globalt,« fortæller Scan Antennas administrerende direktør Ole Pflug, der viser rundt på fabrikken i Skovlunde.

Galleri: Billeder fra besøget hos Scan Antenna

Det er en kæmpe millionordrer for det forholdsvis lille firma, men det er ikke første gang, de leverer antenner til fiskere i Asien.

»Vi har tidligere solgt 6000 antenner til filippinske søfolk, og det er da sådan lidt skægt, at vi hjælper dem omme på den anden side af jorden med at kunne ringe hjem til deres koner,« smiler Ole Pflug, der står i spidsen for Scan Antennas 25 ansatte.

Isolationscellen

Scan Antenna laver alle mulige forskellige slags antenner – lige fra små mobilantenner til 12 meter høje maritime antenner. Alt produceres på fabrikken i Skovlunde og sælges til firmaer i hele verden.

»Vi har omkring 100 firmaer på verdensplan, der repræsenterer vores produkter,« siger Ole Pflug og fortæller at Scan Antenna sender omkring 10.000 enheder ud af fabrikken hver måned.
I produktionen er 16 ansat og de sørger for at alle dimser og dutter bliver sat rigtigt sammen og testet, så de lever op til forventningen, inden de pakkes og sendes af sted til kunderne.

scan_antenna_3-copy

Vi får lov at kigge ind i det imponerende lyddøde isolationsrum, hvor nogle af antennerne bliver testet. Væggene er beklædt med tusindvis af skumgummi-pigge, der sørger for at der ikke kan ske nogen refleksion af radiobølger, og at man derfor får et helt præcist billede af hvor god antenne er ved forskellige frekvenser.

Firma med vokseværk

Én af de ansatte er Jette, der har været hos Scan Antenna i 24 år, og som vi får lov til at forstyrre på vores rundtur. Hun er ved at lave en lille gps-antenne.

»Det er aldrig kedeligt eller ensformigt her. Vi pisker rundt, og man sidder aldrig en hel dag med det samme,« fortæller hun og viser hvordan hun sætter antenner og kabler sammen.

»Vi har mange, der har været her i mange år,« siger Ole Pflug og tilføjer:

»Og langt de fleste ansatte i produktionen bor også her i området.«

Netop det var én af årsagerne til, at Scan Antenna, da de skulle flytte i større lokaler for snart to år siden, valgte adressen på Literbuen 15 i Skovlunde. Tidligere lå virksomheden på Dyregårdsvej i Skovlunde, men voksede ud af den gamle villa.

»Meningen er, at vi skal vokse og blive to-tre gange større, end vi er nu. Og her er der i hvert fald god plads til at vi kan blive dobbelt så store,« siger Ole Pflug.

scan_antenna_13-copy

Martin tester de meterlange maritime antenner, som produceres på en afdeling for sig i Skovlundefirmaet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *