Ukorrekt om seniorboliger
Debat I tirsdags blev der afholdt et møde på Tapeten om seniorboligfællesskaber. Flere hundrede borgere var mødt op, og borgmester Jesper Würtzen præsenterede projektet.

På mødet påstod borgmesteren flere gange at samtlige 25 kommunalbestyrelsesmedlemmer havde stemt for, at der skulle være to almene seniorboligfællesskaber og to andels.

Dette er ikke korrekt! Enhedslistens to kommunalbestyrelsesmedlemmer stemte nemlig imod, at der skulle være andelsboliger, idet vi ønsker at alle fire byggerier opføres som almene boliger. Dette fremgår klart af referatet fra kommunalbestyrelsesmødet den 31. august. Alle interesserede kan i øvrigt se debatten på kommunens web-tv transmission.

Enhedslisten går varmt ind for at der bygges flere seniorboliger, fordi der er et stort behov for denne boligform. De eksisterende seniorboligfællesskaber i Ballerup er meget efterspurgte, fordi boligformen giver tryghed og mulighed for socialt samvær i alderdommen.

Der er flere grunde til, at Enhedslisten ønsker at fællesskaberne bygges som almene boliger.

For det første mener vi, at andelsboligerne bliver alt for dyre for almindelige indkomster. For eksempel vil en andelsseniorbolig på 85 kvadratmeter komme til at koste cirka en million i indskud og have en månedlig husleje på næsten 10.000 kroner. Det er ikke til at betale for mennesker, som ikke i forvejen har en formue i mursten (friværdi). For det andet synes vi, at almene boliger helt generelt er bedst, fordi det er en risiko- og spekulationsfri boligform.

På mødet på Tapeten var der mange talere, som ønskede at alle seniorboliger blev bygget som almene boliger, fordi de ellers ikke vil have økonomisk mulighed for at bo i et seniorboligfællesskab. Enhedslisten er helt enig. Derfor vil vi opfordre Socialdemokratiet til at droppe alliancen med de borgerlige. Lyt til borgerne og byg almene seniorboliger, som er til at betale for alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *