Tunge drenge på Gammelgaard
gammelgaard1-copy.jpg
Ole Fick er for mange mest kendt som rockguitarist og sanger i ’Burnin Red Ivanhoe’. Men derudover er han også satiretegner, komponist, skuespiller, stemmen bag Postmand Per - og billedkunstner (for blot at nævne lidt). Dette er hans værk ’Put and take’. Foto: pressefoto
udstilling Der er lagt op til folkefest, når syv kunstnere, heriblandt Erik Clausen og Troels Trier, åbner deres kunstudstilling ’Kunst i Dullespjæt’ på Gammelgaard.

Efterårets udstilling på Gammelgaard Kunst- & Kulturcenter åbner lørdag 5. september, hvor Erik Clausen, Flemming Quist Møller, Franz Beckerlee, Lars Trier, Ole Fick, Thomas Agergaard og Troels Trier med lige dele selvbevidsthed, selvironi og humor vil invitere indefor i deres sprudlende, spraglede billedkunst.

De fleste kunstnere har et bestemt udtryk og medie, som de satser på, udvikler sig inden for og bliver kendt for.

Men de fleste af udstillerne i denne gruppe er primært blevet kendt for andre ting og har dyrket billedkunsten sideløbende – ganske ofte uden offentlighedens opmærksomhed eller vidende.

Andre har altid dyrket og udfoldet deres evne til at forene flere medier i deres hovedgerning, for eksempel at skrive og kunne omsætte teksterne til billeder eller film.

Leg og udtryksglæde

Det gennemgående ved denne udstillergruppe er, at de alle bekender sig til den kreative leg med grænser og med at overskride dem. Det multikunstneriske er for dem alle et langt mere interessant udfoldelsesrum end det endimensionelle.

Kreativiteten, udtryksglæden og begejstring for at lege er tydelig i deres kunst. Alene udstillingstitlen ’Kunst i Dullespjæt’ slår tonen an.

På selve ferniseringsdagen lørdag den 5. september klokken 15 inviterer Gammelgaard til stor folkefest, hvor kunstnerne selv leverer den musikalske underholdning i form af mini-koncerter med Troels og Lars Trier, der spiller nogle af de mest kendte sange fra Røde Mor og Troels Trier og Rebecca Brüels repertoire.

Flemming Quist Møller og Thomas Agergaard inviterer ligeledes med ind i et musikalsk fortælleunivers, men af helt andre dimensioner, og Erik Clausen leverer et mundtligt indslag med humoristiske bivirkninger.

Udstillingen kan ses på Gammelgaard, Gl Klausdalsbrovej 436 frem til søndag den 25. oktober – og der er fri entré.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *