Svar til Karsten Kriegel
debat Det tidligere konservative kommunalbestyrelsesmedlem og nuværende næstformand i for de konservative i Ballerup, Karsten Kriegel (KK) beskylder mig i Ballerup Bladet i uge 38 for hykleri, når jeg ugen før redegør for, at de økonomiske konsekvenser for kommunerne, efter regeringsskiftet i sommer, er blevet langt værre end frygtet.

Ja Socialdemokraterne på Christiansborg stemte for den aftale Kommunerne havde indgået med regeringen. Det kan overraske, da vi i S ikke går ind for hverken nul- eller minusvækst, men havde man stemt imod, så kunne man i stedet være blevet beskyldt for manglende anerkendelse af kommunernes ret til at indgå aftaler med den til enhver tid siddende regering.

Faktum er, at vi i S advarede om, at indtog Lars Løkke Rasmussen (LLR) statsministeriet, så ville vi få nulvækst, som ville gå ud over den kommunale velfærd. Faktum er ligeledes, at det var de borgerlige partier, herunder KKs eget parti, der ønskede, at LLR skulle vende tilbage til statsministeriet. De ér en del af hans parlamentariske grundlag for at danne en smal Venstreregering.

Nul- eller minusvækst er ikke en blomst, der har groet i den socialdemokratiske have. Nu stod vi blot i en situation, hvor der var indgået en aftale mellem KL og regeringen, som S på Christiansborg valgte at respektere.

Socialdemokraterne i Ballerup har ikke bedt om minusvækst, og vi har ikke peget på LLR som statsminister. Jeg skal her undlade, at gentage KKs hykleribeskyldninger, men blot gøre opmærksom på, at hans eget parti, velvidende hvad nulvækst og/eller minusvækst ville betyde for kommunerne, har peget på den regeringsleder vi har nu, det ansvar forsøger man så nu at frasige sig.

Uanset partifarve bliver det ikke morsomt at skulle lave budget for 2016. Jeg håber, at samtlige partier vil gå ansvarligt til opgaven. Vi har ikke andet valg, for vi kan ikke sige, at vi ikke vil lave et budget på de vilkår vi har fået.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *