Storeflyvedag på flyvestationen
Storeflyvedag-copy.jpg
Mikael Boutrup på startbanen på Flyvestation Værløse. Foto: privatfoto
luftfart Svæveflyverpilot Mikael Boutrup er født og opvokset i Kirke Værløse og har altid været fascineret af den gamle Flyvestation Værløse.

Så meget at han nu – med samtykke fra kommunen og Naturstyrelsen – har arrangeret en ’Storeflyvedag’ med opvisninger og udstillinger for hele familien.

Mikael Boutrup er selv aktiv svæveflyver pilot i Frederikssund. Det er denne klub som flytter næsten alle deres fly til Værløse, og giver mulighed for at købe en gæstetur over det smukke Værløse.

Derudover kommer Gørløse Flyveklub og Dansk Svæveflyvehistorisk Klub med nogle veteranfly, som udstilles i udstillingsområdet.

Flyvestationen får også besøg af Lis Arneberg, som deltager i DM og VM i kunstflyvning i Svævefly. Hun vil vise sit DM-program og frie program. Derudover er der faldskærmsopvisning og formationsflyvning med motorfly fra Roskilde Flyvestation.

På jorden kan man blandt andet købe en tur i en F16 simulator og besøge Flyhistoriske Museums udstilling eller Flyverhjemmeværnet Eskadrille 223 Værløses stand.

Storeflyvedag foregår på Flyvestation Værløse søndag den 6. september. Porten åbnes klokken 10 og showet begynder klokken 11 med Furesø Garden. Dagen slutter klokken 17.

Mikael Boutrup opfordrer alle til at tage hele familien med – og huske tæpper eller klapstole til at sidde på.

Se det fulde program på www.storeflyvedag.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *