Så er der fundet plads til de sidste elever
genhusning De cirka 100 elever fra Ordblindeinstituttet kan fra på mandag vende tilbage til en nogenlunde stabil skolegang. De har nemlig fået lov at flytte ind hos Professionshøjskolen UCC i Søborg.

(artiklen rettet 09-09-2015 kl 12.43: Eleverne flytter først ind mandag den 14. og ikke onsdag den 9. september, som vi først havde fået oplyst af UCC)

I den kommende tid vil Læreruddannelsen Blaagaard-KDAS summe af liv, når 100 skoleelever fra Ordblindeinstituttet får deres daglige gang i Professionshøjskolen UCC’s lokaler i Søborg.

På grund af asbestfund i forbindelse med en større renovering har Ballerup Kommune besluttet akut at genhuse alle elever på Skovlunde Skole Nord inklusive Ordblindeinstituttet.

Kommunen og Professionshøjskolen UCC har indgået aftale om, at eleverne fra Ordblindeinstituttet genhuses på Blaagaard i en hel fløj inklusiv faglokaler. Eleverne skal fra mandag den 14. september modtage undervisning på Blaagaard, indtil de kan flytte tilbage til Ordblindeinstituttets egne lokaler, der forventes at være klar til indflytning den 1. november.

De øvrige elever fra Skovlunde Skole Nord genhuses på andre lokaliteter. Læs mere: ‘Alle elever bliver smidt ud af skolen’

Inspiration og praksissamarbejde i hverdagen

Uddannelsesleder på Læreruddannelsen Blaagaard-KDAS Jon Gade er glad for, at UCC trådte til, da Ballerup Kommune henvendte sig for at få hjælp til genhusningen.

“Det bliver sjovt i en periode at komme helt tæt på skolelivet i praksis – både for underviserne og vores studerende på læreruddannelsen. Genhusnings-aftalen er sket i huj og hast, så vi har ikke store, forkromede samarbejdsprojekter på tegnebrættet, men mon ikke både undervisere og studerende mere spontant vil invitere børnene ind i undervisningen? At 100 børn til daglig befinder sig på Blaagaard giver jo en unik mulighed for praksissamarbejde i hverdagen,! fortæller Jon Gade.

Lærerne fra Ordblindeinstituttet skal dele lærerværelse med underviserne på Blaagaard-KDAS. Det giver formentlig også god inspiration i hverdagen og til den daglige undervisning, mener Jon Gade. Samtidig er han klar over, at genhusningen kræver, at alle er indstillet på at få det bedste ud af de ændringer, det nødvendigvis giver:

“Selvfølgelig kræver det noget af vores medarbejdere og studerende, der vil opleve lokaleændringer. Men vi glæder os til, at der kommer børn i huset og mere liv – de vil blive budt godt velkommen,” siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *