Renovering sender eleverne ud af klassen
Lundebjgerskolen.jpg
Der rodes og bygges stadig på Lundebjergskolen i Skovlunde. Nu har byggestøvet udløst evakuering og genhusning af 400 elever frem til november måned. Foto: foto
Den omfattende ombygning af Lundebjergskolen giver elever hovedpine og svimmelhed. 400 elever genhuses til midt i november.

Den nye skolestruktur i Ballerup Kommune har givet travlhed på en del af kommunes skoler. Der er blevet bygget om og til for at give plads til distriktsskolerne. Men en forsinket ombygning har nu også fået en uheldig og uventet sideeffekt i Skovlunde.

I den forgangne uge måtte et stort antal elever på Lundebjergskolens fløj 5 forlade deres klasselokaler og genhuses andetsteds, fordi det omfattende byggearbejde stadig er i gang. Det betyder, at man ikke kan åbne vinduerne for støv og støj og derfor virker udsugningen ikke optimalt.

Det resulterede i, at en lang række elever og lærere blev dårlige, svimle og fik andre gener og derfor måtte de forlade deres klasser og placeres i midlertidige lokaler. En del elever blev placeret i festsalen, klublokaler og andre tomme lokaler.

Uholdbar situation

Efterfølgende sendte Ballerup Kommune kommunallæge Malene Vestergaard ud på skolen og hun kunne konstatere, at forholdene er uholdbare.

»Ud fra en lægefaglig betragtning skal børn ikke færdes på en byggeplads, hvor der renoveres. Larm og støv medfører fysisk ubehag og påvirker indlæringen,« siger Malene Vestergaard.

Derfor har Ballerup Kommune og skoleleder Martin Gredal vurderet, at omkring 400 elever på Lundebjergskolen nu skal genhuses i andre lokaler i de kommende knap tre måneder.

I første omgang er undervisningen flyttet til ledige lokaler i Ballerup Idrætsby, mens skolen arbejder på at find egnede lokaler omkring skolen.

Problemerne med indeklimaet har påvirket alle stort set siden skolestart, men i den forgange uge blev problemerne så store, at skolens ledelse altså tog affære. På skolens intranet blev det meldt ud, at der var mange tilbagemeldinger om hovedpine, udtørrede øjne, irritation i svælget, hoste og andre gener. Center for Ejendomme vurderede så sagen og besluttede altså fredag, at 400 elever skal genhuses.

Det forventes, at eleverne kan vende tilbage til en hel færdigrenoveret og byggerodsfri skole den 16. november.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *