Privat kontra alment
debat Man har i rød blok svært ved at forstå mit ønske om flere private boliger i Ballerup Kommune og mener ligefrem, at jeg ikke ønsker almene bolig byggerier.

Det er naturligvis ikke rigtigt – jeg mener blot at fordelingen mellem almene og private boligbyggerier skal harmonere med muligheden for at servicere kommunens virksomheder bedst muligt, ved at holde medarbejderne som arbejder i disse store internationale virksomheder – og dermed de gode skatteyderne – i Ballerup Kommune.

Inden længe vil flere hundrede internationale forskere komme til Novo i Måløv, det siger sig selv, at det vil give et massivt pres på bolig situationen – både i og udenfor Ballerup kommune – når disse forskere kommer med deres familier. Og vi vil derfor få brug for flere privat boligudstykninger i Ballerup, til at kunne indfri ønsket om en bolig, der svarer til en international forsker løn, for at kunne holde disse resursestærke borgere i kommunen.

Ellers vil de naturligvis bosætte sig i andre kommuner og i stedet lægge deres attraktive skattekroner der, det mener jeg er rigtigt ærgerligt for Ballerup Kommune, da vi i høj grad godt kunne bruge dem her i kommunen.

4 kommentarer om “Privat kontra alment”

 1. Helle Tiedemann siger:

  Kære Lone

  Prøv at se videoen fra sidste kommunalbestyrelsesmøde. Din næse vil vokse og dine ører blive røde over de usandheder du her kommer med. Du får pyntet grundigt på dine udtalelser!!!

 2. Musa Kekec siger:

  Kære Lone

  Tænker du at vi skal prioritere de såkaldte “ressourcestærke” borgere fordi de lægger flere penge i kommunekasserne fremfor “mindre ressourcestærke” og “ikke ressourcestærke”?

  Bliver nysgerrig: hvad vil du kalde en Ballerupborger, der har arbejdet i mange år (ikke som forsker nødvendigvis) og som en afledt konsekvens har fået tildelt førtidspension eller er på sygedagpenge?

  Vil du definere dig selv som ressourcestærk nu (og hvorfor) og kan du garantere at du også er “ressourcestærk” i fremtiden?

  Mh
  Musa

 3. Mette Hedegaard siger:

  Præmissen for det I taler her, er betydeligt mere speget!

  Til Lone Madsen: der er kun ET sted, hvor vi som kommune kan bestemme, hvem der flytter ind, og det er gennem den såkaldte “fleksible anvisning” som ligger i den almene sektor, og som gør det muligt at give fortrin for borgere der fx arbejder i kommunen.

  For forskere der kommer fra andre lande med deres familier, er inverstinger til flere millioner i en bolig på at marked man måske ikke kender særligt indgående, næppe øverst på ønskelisten.
  Derimod er en almen bolig en helt oplagt valgmulighed for en tilflyttende forskerfamilie, som ikke skal blive boende permanent i Danmark.

  Der, hvor det begynder at blive lidt mere speget, er så, at omend jeg er helt enig i de synspunkter som kommer til udtryk fra Helle Tiedemann og Musa Kekec, så er det faktisk bland andre Socialdemokraternes fortjeneste, at vi i Ballerup, har fået en temmelig restriktiv boligpolitik.
  Den politik jeg hentyder til her, er en vedtagelse fra slutningen af 2014, der giver Ballerup udvidede muligheder for, netop at vælge bestemte “borger profiler” fra og vælge andre til.
  Så måske er I ikke så uenige i Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

  I Enhedslisten er vi stærke tilhængere af almene boliger … Vi ønsker boliger for ALLE, uanset om man er forsker, politiker, direktør eller bare er på røven …😄

 4. Lone Madsen siger:

  Kære Musa!
  Det siger sig selv at jo flere resursestærke borgere og skatteydere der er i en kommune, des flere skatteindtægter vil der være til at opretholde et højt serviceniveau i kommunen, samtidig med at man vil kunne yde en højere servicere til de borgere der IKKE har mulighed for at bidrage til kommune- og statskassen pga. pension, sygdom eller – som i min egen situation – arbejdsløshed!

  Jeg har arbejdet hele mit liv og betalt mine skatter og arbejdsløshedsforsikringer, men bliver alligevel om ganske kort tid smidt på porten af et dagpengesystem, som jeg har betalt til i hele mit arbejdsliv – Så NEJ, jeg er IKKE resursestærk i øjeblikket!

  Men derfor behøver man jo ikke at være døv og blind for sund fornuft og ganske almindelig købmandsregning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *