Nu indvies Skovlundes omdiskuterede kunstværk
Skovlunde-Bypark-Tæppet-copy.jpg
Værket ’Dag & Nat’ består af to dele - Løberen som er stien ind i byparken og Tæppet, som er opholdsstedet ved søen.
Indvielse Skovlunde Byparks nye kunstværk ’Dag & Nat’ bliver officielt indviet torsdag den 29. september.

Der er blevet sagt og skrevet meget om det nye, store kunstværk i Skovlunde Bypark. Men uanset om man kan lide det eller ej, så er det nu færdigt og Ballerup Kommune inviterer alle til officiel indvielse af værket ’Dag & Nat’ i byparken på tirsdag den 29. september klokken 17.
Værket består af to dele: Løberen og Tæppet, og det er sidstnævnte der har fået mange hårde ord med på vejen i Ballerup Bladets debatspalter.

Byparken blev valgt

Historien bag værket er, at en rundspørge blandt Skovlundes borgere i 2012 viste, at hvis bydelen skulle have et nyt offentligt kunstværk, skulle det placeres i byparken.

Ønsket blandt borgerne var, at kunsten kunne være med til at åbne og synliggøre den smukke indre del af byparken, som mange mennesker ikke kender til.

Med massiv økonomisk støtte fra Statens Kunstfond gik billedkunstneren Anja Franke med eksterne rådgivere i gang med at løse opgaven. Mange forskellige forhindringer og problemer undervejs er årsagen til, at processen har trukket i langdrag.

I alt har Statens Kunstfond bidraget med 2,5 millioner kroner, svarende til cirka trefjerdedele af udgifterne til kunstværket. Hvilket betyder, at Ballerup Kommune har finansieret den sidste fjerdedel på cirka 800.000 kroner.

En tur på Løberen

Når man i dag nærmer sig Skovlunde Bypark fra krydset ved Ballerup Boulevard og Bybjergvej, træder man ind på en lille ny plads, hvorfra man har åbent udsyn til Scenetårnet og parkens bakker.

Fra pladsen kan man gå ad Løberen – en ny snorlige sti, som er den ene del af Anja Frankes kunstværk. Den leder den gående forbi tre cirkelrunde aktivitetsområder, som er etableret efter idéer fra elever på Rosenlundskolen, og videre ind til kanten af den indre park.

Fortsætter man op på den lille bakke, har man udsigt over søen og kunstværkets anden del, Tæppet, som er placeret hen over stien og et lille stykke ud i søen.

Tæppet er tænkt som et muligt opholdssted, ligesom man naturligt slår sig ned på en haveterrasse eller på et picnictæppe.

Både Løberen og Tæppet har indbygget en masse små LED-lamper, der om natten ligner en slags spejling af stjernehimlen.

På hjemmesiden www.dagnat.dk kan man læse mere om værket og baggrunden herfor samt se en kort film, der følger Anja Frankes arbejde fra start til slut.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *