Novo Nordisk investerer milliarder i nyt diabetescenter
Insulin-diabetes-COLOURBOX-copy.jpg
Behandling og forskning i diabetes skal samles i nyt stort center, som skal bygges ved Herlev Hospital. Foto: Colourbox
sukkersyge Diabetes er en af de helt store folkesygdomme, som i de kommende år vil ramme stadig flere danskere.

Derfor har Region Hovedstaden og Novo Nordisk Fonden udarbejdet en vision om et nyt stort diabetescenter, der vil kunne tilbyde den bedste behandling til patienterne og blive et af verdens førende miljøer indenfor klinisk diabetesforskning og uddannelse.

I dag foregår diabetesbehandling og forskning på forskellige forskningsinstitutioner og hospitaler i Region Hovedstaden, men det vil være bedre at samle behandling og forskning et sted, mener regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen:

»Stadig flere vil få diagnosen ’diabetes’, og derfor er der brug for et innovativt diabetescenter, der kan tilbyde patienterne en behandling på højde med de allerbedste i udlandet, og hvor forskere fra ind- og udland kan være helt i front i et stærkt forskningsmiljø. Vi ved fra internationale erfaringer, at et tæt samarbejde mellem behandling og forskning også giver de bedste behandlingsresultater, og det er mit håb, at det også kan give mere viden om, hvordan vi bedst tackler andre store folkesygdomme,« siger hun.

Med den hidtil største enkeltbevilling i Novo Nordisk Fondens historie på op til 2,8 milliarder kroner vil det blive muligt at realisere de ambitiøse planer. Fonden vil betale for bygningen af centeret og herefter bidrage økonomisk til centerets aktiviteter med at forebygge og behandle diabetes og til forskning, uddannelse og efteruddannelse af praksislæger.

Centret skal efter planen bygges i tilknytning til Herlev Hospital og stå færdigt i 2020.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *