Kræmmerfestivalen gav igen stort overskud
kræmmerfestival-Formanden-med-h-ªnderne-over-hovedet-copy.jpg
Om formanden jubler eller himler melder historien ikke noget om, men han har i hvert fald god grund til at have det store smil på. Det tegner nemlig til at blive endnu et år med stort overskud på Ballerup Kræmmerfestival. Foto: Martin Dyg
Overskud Det endelige overskud er ikke gjort helt op endnu, men det nærmer sig 375.000 kroner og er dermed endnu større end sidste år. En del af overskuddet kan nu søges af foreninger i Ballerup.

Ballerup Kræmmerfestival 2015 blev på alle måder en rekordernes kræmmerfestival. De cirka 32.000 besøgende i Harrestrup Ådal kunne opleve et rekord stort antal kræmmere – hele 220 af slagsen. Festivalen ramte også plet med topnavnet Infernal, der ifølge arrangørerne tiltrak et rekord stort publikum – ligesom årets pensionistfrokost slog rekord med over 500 deltagere, der fik serveret rigeligt snaps af byens borgmester.

Dermed ender årets kræmmerfestival med et endnu større overskud end sidste år, der ellers var det største overskud siden 2008, og det betyder ekstra penge til foreningslivet i Ballerup Kommune.

Legater til foreninger

Det endelige overskud er ikke helt gjort op endnu, fortæller arrangørerne, men de forventer at årets resultat kommer til at ligge på cirka 375.000 kroner. Hvilket er 50.000 kroner mere i overskud i forhold til sidste år, hvor der endte på 325.000.

De 300.000 bliver fordelt mellem de 14 medlemsforeninger alt efter hvor mange timer de har lagt i kræmmerfestivalen.

Den resterende del af overskuddet bliver delt ud som legater, hvor alle folkeoplysende foreninger i Ballerup Kommune kan ansøge på mail: ballerup@kraemmerfestival.dk. Hvis prognosen for overskuddet holder, betyder det, at der vil være 75.000 kroner til uddeling.

Formanden glæder sig

En komite bestående af Ballerups borgmester, Jesper Würtzen, og tre medlemmer af Ballerup Kræmmerfestivals bestyrelse, Formand Morten Løgager, Næstformand Tim Ottosen og Kasserer Bjarny Hansen, vil gennemgå ansøgningerne og i slutningen af september uddele legaterne.

Overrækkelens af årets overskud vil forgå i Atriumgården på Ballerup Rådhus den 23. september.

»Det kan godt være, det er skønt at være sammen med alle vores hjælpere, bestyrelsen og vores støtter under afviklingen i uge 29, men tro mig, formanden nyder endnu mere at være med til at uddeling af overskuddet, når vi har gennemført endnu et marked med et godt resultat,« siger kræmmerfestivalens formand Morten Løgager.

Og så kan man allerede nu sætte kryds i kalender for 2016, hvor kræmmerfestivalen traditionen tro bliver afholdt i uge 29, fra fredag den 22. juli til søndag den 24. juli.

1 kommentar om “Kræmmerfestivalen gav igen stort overskud”

  1. jette macholm siger:

    IF aktivisterne er en forening for psykisk sårbare i Ballerup Herlev jeg sidder som formand. Foreningen kunne godt bruge tilskud med venlig hilsen Jette macholm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *