Kampen på klodser er skudt i gang
lego_league_2014_123.jpg
Stemningen på finaledagen er altid intens, når de mange deltagere i First Lego League dyster med deres robotter. Foto: Flemming Schiller
Lego 1000 elever har taget hul på årets First Lego League, der handler om affald.

Affald er årets udfordring i First Lego League, hvor skoleklasser fra fem kommuner konkurrerer på kreative løsninger og teknisk kunnen med robotter.

Affald er ikke bare affald – det er en ressource, vi ikke har råd til at spilde og som kan blive guld værd. Men hvordan gør vi det? Det er årets udfordring for de 1.000 skoleelever fra hovedstadsområdet, der deltager i turneringen First Lego League.

Udfordringen hedder ’Trash Trek’, og de unge skal se på affald – både udfordringer og muligheder med alt fra reduktion, indsamling og sortering til genbrug og smart produktion.

De 1.000 elever er fordelt på 112 hold fra skoler i Ballerup, Egedal, Fredensborg, Hillerød og København kommuner, og de skal i otte uger indhente viden om affald og arbejde med Lego Mindstorms robotter, der skal løse konkrete opgaver.

Arbejdet på skolerne sker i tæt samarbejde med DTU Diplom, der sammen med Ballerup Kommune både afholder kurser for lærerne og flere arrangementer for skoleeleverne.

Hele forløbet kulminerer på den store turneringsdag lørdag den 7. november, hvor de 1.000 elever med lærere, familie og andre oversvømmer DTU Ballerup Campus.

På turneringsdagen vil holdene, udover at vise deres tekniske kunnen, præsentere deres viden og unikke kreative løsninger. Og stemningen vil med garanti være på kogepunktet, når robotterne slippes løs.

Fakta: Om First Lego League

• First Lego League er en international turnering for skoleelever fra 5. til 8. klasse. Idéen bag turneringen er at anspore til glæden ved at arbejde med teknologi og videnskab

• Stiftet i 1999 af daværende Lego-direktør Kjeld Kirk Kristiansen og den amerikanske iværksætter Dean Kamen.

• Årets First Lego League er nr. 15 i rækken. Internationalt deltager 290.000 unge i alderen 9 til 16 år fra over 80 lande i turneringen

• Den regionale finale på DTU Ballerup Campus giver vinderne ret til at deltage i den skandinaviske finale sammen med de andre regionale vindere fra Danmark

• Læs mere på hjernekraft.org og på diplom.dtu.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *