Forvirrende navne i Måløv og omegn
debat Når man går en tur i Måløv by og omegn, kan man godt blive en smule forvirret, især når man læser de kommunale, og andre, skilte.

’Klubben ved Brydegård’ – så tænker man, hvem har fundet på det navn? Brydegård ligger på adressen Kratvej 9 og klubben på Kratvej 1. Desuden ligger klubben på et sted, hvor Gershøjgård lå i tidligere tid – så hvorfor denne forvirring? For øvrigt har der aldrig været en klub eller børneinstitution på Brydegård.

’Måløvhøj Skole’ med undertitlen Måløv Skole står der på et skilt. Ærlig talt, Måløv Skole har da ikke noget med Måløvhøj at gøre. Måløvhøj er det område, der i 1930’erne blev oprettet med 50 huse. Grundejerforeningen hedder ’Grundejerforeningen Måløvhøj’ og lever i bedste velgående. Der har aldrig været en skole i Måløvhøj, og Måløvhøj ligger langt væk fra Måløv Skole.

Østerhøjskolen har fået navnet Måløvhøj Skole med undertitlen Østerhøjskolen, det er da heller ikke for smart! Navnet Østerhøj – det er området, der ligger tættere på skolen end Måløvhøj, må derfor være det rette navn til skolen.

Fordi man administrativt lægger to skoler sammen, behøver man vel ikke at ændre navnene. Skulle det virkeligt være så svært at administrere en sådan sammenlægning? Og så et ekstra navn – hvor er logikken?

På Søndergårds området er der forskellige relevante navne på veje og boligområder – Men hvor kommer ’Tvillingegård 1’ og ’Tvillingegård 2’ fra?

Området er bygget på de jorde, der tilhørte, den nu forsvundne ’Søndergård’ og har givet navn til hele området. Østre og Vestre Tvillinggårde lå på den anden side af kommunegrænsen, og havde ingen forbindelse, overhovedet, med Søndergård.

Ja, forvirringen er total. Der burde ryddes op i det. Altså – det er ”en ommer”.

2 kommentarer om “Forvirrende navne i Måløv og omegn”

  1. Jeg vil bare give Gustav fuldstændig ret, hvordan kan man pludselig begynde at bruge et navn som i 70 år har været navn på vores område. Jeg har været formand for grundejerforeningen Måløvhøj i ca. 30 år, der er ingen der har spurgt os om tilladelse til at bruge vores navn. Hvem mon sidder og finder på den slags ting, det er nok ikke nogen der bor her i vores kommune

  2. Jeg syntes at Gustav Blomberg s forklaring og omtale af problemet på fin måde er en fin måde at fortælle hvad der er problemet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *