Fjernvarmen på plads i Måløv
måløv.jpg
Anlægsarbejde Vestforbrænding er færdig med at lægge fjernvarmerør i jorden i Måløv. De nye fjernvarmekunder sparer fremover miljøet for 12.000 ton CO2 årligt.

I flere år og ad flere omgange er der blevet gravet i Måløv for at lægge nye fjernvarmerør ned. Den tid er nu forbi, og Vestforbrænding takker af.

»Vores arbejde i Måløv er nu færdigt, så borgerne igen kan nyde byen og færdes som før, uden at vores store maskiner, rør og udstyr forstyrrer skønheden og stilheden,« siger energichef Per Wulff fra Vestforbrænding.

Fjernvarmearbejdet har stået på siden 2012 og Vestforbrænding har nu tilsluttet nye fjernvarmekunder hos Novo Nordisk, i Måløv midtby, Østerhøj, Værkstedsbyen, Eskebjerggård og Søndergårds Allé. Samlet svarer de nye kunders forbrug til 2600 standardhuses forbrug, og de vil spare miljøet for 12.000 tons CO2 årligt fremover.

Takker for tålmodigheden

»Vi har haft en del udfordringer under arbejdet. Et af dem var underboringen under jernbanen, men vi er glade for nu at kunne levere stabil, miljørigtig og konkurrencedygtig varme til vores nye kunder, og vi er ikke mindst glade for den tålmodighed og velvillighed kunderne har udvist,« siger Peter Wulff.

Vestforbrændings nye fjernvarmekunder i Måløv er virksomheder og boligforeninger, der efter opkobling på fjernvarmenettet kan se frem til både kontante besparelser på varmeregningen og forbedringer for miljøet.

Selvom Vestforbrænding melder ’færdigt arbejde’ i Måløv, vil der næste år være enkelte steder, hvor der skal lægges et sidste slidlag på asfalten.

Faktaboks

De nye kunders forbrug svarer til 2.600 standardhuses forbrug, og vil fremover spare miljøet for 12.000 ton CO2 pr. år.

De fem største, nye kunder repræsenterer 62 procent af fjernvarme-udvidelsen.

I alt har Vestforbrænding nu tilsluttet 46.470 MWh i Måløv ud af et potentiale på i alt 65.167 MWh.

De nye fjernevarmekunder vil opleve, at deres varmeregning gennemsnitlig falder 17 procent.

Kilde: Ballerup Kommune

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *