Festlig skoledag på CPH West
hampenberg_25-copy.jpg
Rapperen Yepha på scenen, hvor han sammen med DJ Hampenberg gav de unge en fed fredagskoncert. Foto: Flemming Schiller
uddannelse CPH West i Ballerup holdt for tredje år i træk tema-dagen Hæv Overliggeren.

På CPH West i Ballerup, som både rummer et handelsgymnasium, EUD- og EUX Businessuddannelsen (tidligere HG, red.) og 10. klassestilbuddet Talent:10, var der i fredags heftig aktivitet. Her trak man en dag ud af skoleskemaet for at give eleverne en anderledes dag med information om misbrug, orienteringsløb og koncert.

Mens skolens EUD- og 10. klasseelever tog ud i lokalområdet til et orienteringsløb, som bød på både fysiske og intellektuelle udfordringer, blev gymnasieeleverne på skolen, hvor temaet var misbrug. Her var blandt andre Kræftens bekæmpelse på plads med måleudstyr, der kunne tjekke de unges lungekapacitet, og flere fik noget af en aha-oplevelse og gode råd med på vejen til et rygestop.

CPH-West-Høv-overliggeren-(1)

Endnu mere alvorligt blev det, da foreningen Drug Rebel kom og fortalte om, hvor farligt det kan være at ryge hash eller indtage fest-stoffer, og hvor vigtigt det er, at man er en ”god ven”, hvis man opdager, at ens venner har problemer med misbrug.

Rektor på Handelsgymnasiet Dorthe Heide var glad for at se elevernes store engagement på dagen, som er blevet en tradition på CPH West Ballerup.

»Hæv Overliggeren handler om at blive klogere, og med årets tema kan man sige, at det handler om at blive klogere på, hvad der kan gøre os dummere. Vi har valgt misbrugstemaet i år, fordi vi mener, at vi som gymnasium har en forpligtigelse til at oplyse de unge om et problem, som for mange kan starte allerede i folkeskolen,« sagde Dorthe Heide, som også fremhævede, at Hæv Overliggeren-dagen også er med til at skabe fællesskab på tværs af klasser og årgange på gymnasiet.

CPH-West-Høv-overliggeren-(2)

Dagen blev afsluttet med en koncert, hvor alle elever var samlet i skolens gård for at fyre den af til DJ Hampenberg, der havde taget rapper Yepha med. Opvarmningen stod Bean & Bacon for.

Galleri: Billeder fra fredagens koncert på CPH West

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *