Dyre seniorbofællesskaber
Debat Stor respekt for en kommunalbestyrelse, der har valgt at lade nye seniorbofællesskaber opføre i Ballerup.

Det var derfor med høje forventninger, jeg deltog i mødet på Tapeten den 22. september. Men respekten dalede i takt med mødets længde og endte på et nulpunkt.
Kommunalbestyrelsen (17 af 25 medlemmer er fra ”den røde blok”) havde nemlig på forhånd besluttet, at to ud af de fire nye seniorbofællesskaber skulle være almene bebyggelser og to skulle være andelsboliger.

En foreløbig pris på en andelsbolig på 85 kvadratmeter ville blive 979.000 kroner med en månedlig husleje på 9.700 kroner eksklusiv forbrug.

På lånemarkedet vil købsprisen på 979.000 kroner nemt blive i omegnen af 10.000 kroner pr måned, og de samlede udgifter alene til husleje bliver så cirka 20.000 kroner.
Når man så ved, at alle beboere i løbet af en kort årrække vil være pensionister, så hænger tingene bare ikke sammen.

Ok, to af de nye bebyggelser vil være almene, her vil huslejen ”kun” være 8.200 kroner ( plus indskud på 46.000 kroner samt forbrug).

Behøver jeg at nævne, at kun de to andelsbebyggelser kommer til at ligge i grønne attraktive områder?

Mødet var derfor en stor, stor nedtur. Så hellere blive boende i vores attraktive og meget børnevenlige lejebolig, ganske vist alt for stor for et pensionistpar. Her kan vi så ende med både fysiske og psykiske helbredsproblemer, at blive ensomme, være utrygge, have behov for hjemmehjælp, sygeplejere og så videre, hvis vi altså lytter til konklusionerne i en undersøgelse iværksat af Ballerup Kommune.

Samfundsøkonomisk og menneskelige dyre omkostninger, der netop vil kunne forebygges ved et seniorbofællesskab.

Men andelsbebyggelser er klart billigere for kommunen – vel og mærke på den korte bane!

Hovedparten af deltagerne på mødet må derfor opfordre kommunalbestyrelsen til at genoverveje beslutningen – måske er der højst beboere til ét andels seniorbofællesskab, og beboere til mindst tre almene seniorbofællesskaber.

1 kommentar om “Dyre seniorbofællesskaber”

  1. Mette Hedegaard siger:

    Hej Susanne
    Som du kan se af et læserbrev i denne uges Ballerup Bladet, så har Enhedslisten ikke stemt for andelsboligerne. Borgmesteren kom godt nok til at sige på mødet, at alle kommunalbestyrelsens medlemmer havde stemt for 2 andele og 2 almene seniorbofællesskaber.
    Men vi er helt enige om, at det simpelthen bliver for dyrt med andel.

    Mvh Mette Hedegaard, Enhedslisten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *