Drengehule og racerbilsdrømme
rubbercoxshracing_14.jpg
De tre venner med deres motoriserede drøm. Danni, Christian og Anders med det røde selvbygger-lyn, der måske en dag kommer ud på banerne. Foto: Flemming Schiller
motor Fire gutter fra Skovlunde fik i en halvbrandert en skør ide om at bygge deres egen racerbil. Nu tager den efterhånden form.

»Er der noget vand i køleskabet. Jeg er rigtig tørstig. Nå, der er kun øl«. Så er stilen ligesom lagt. Ballerup Bladets fotograf mødte op i garagen på villavejen i Skovlunde, hvor fire gutter i 30’erne er ved at bygge deres egen racerbil.

Men der var ingen vand i det køleskab, der sammen med racerbilen, sofaarrangementet, en stor fladskærm og diverse andre drengerøvs-rekvisitter fylder rummet. Kun øl.

Sådan skal det være, når man er fire friske drenge der forfølger en skør drøm. Anders Atke Jakobsen, Christian Lykke Rasmussen og Danni Puggaard samt deres pit-chef Rasmus Nathan Bjørn, der ikke er grundlægger af projektet, men en uvurderlig hjælp, har i det sidste år knoklet i deres sparsomme fritid på at ombygge den gamle Ford Cougar til en racerbil.

»Vi kunne rigtig godt tænke os at køre Trackday til næste år. Og året efter måske ’Young Timers’ et mere racerlignende løb. Men nu må vi se,« siger Anders Jakobsen.

Sammen med de andre gutter står de med en obligatorisk dåseøl i hånden og et saligt smil om munden omkring bilen, der faktisk ligner en rigtig racerbil. Skrællet for udstyr udover det nødvendige. Fælge, spoiler og de rigtige klistermærker er der på. Men sådan var det slet ikke givet, at det skulle gå.

En tåget drøm

Ideen til projekt RubberCoxshRacing, som de kalder sig, går tilbage til sidste år, hvor de fire gamle venner mødtes til en hyggeaften. Ud på de små timer og en hel del øl senere faldt snakken på, at de godt kunne tænke sig at køre et racerløb og bygge deres egen racerbil.

Men til forskel fra de fleste af den slags ideer, der aldrig bliver til noget, så gjorde de noget ved det. De bestilte en bil og en masse reservedele på nettet og så gik de i gang.

»Vi er ikke mekanikere nogen af os. Så vi måtte undersøge, hvordan man gør og så fik vi lidt hjælp fra fagkyndige indimellem. Men ellers gør vi det selv. Det er jo halvdelen af projektet, at vi gør det selv fra bunden,« siger Anders, der til daglig er jurastuderende og næsten færdig med studiet.

De to andre er Falck-reddere og alle tre desuden familiefædre. Dermed er det begrænset, hvad de kan afse af tid til det skøre projekt, som familierne måske ryster lidt på hovedet af, men fuldt ud accepterer.

Også et frirum

»Det er en drøm, som vi går efter. Vi mødes en til to gange om måneden, så det går ikke så hurtigt. Men det går fremad og vi kan se, at vi får styr på det. Det er et ret stort projekt, og det er svært, men også tilfredsstillende,« fortæller Anders og pointerer, at det lige så meget er en drengeklub, når de mødes i garagen til kolde øller, en film, høj musik med Motorhead og ikke mindst computerspil, hvor også en bilsimulator er en naturlig ingrediens.

»Det er et frirum, hvor vi kan mødes, selvom vi alle har travlt i hverdagen. Vi har været venner siden barndommen og har altid haft mange ting sammen. Vi har kørt go-cart og lavet mange andre sjove ting. Så vi kombinerer vores venskab med et fælles projekt, der startede som fuldemandssnak, men blev en realitet,« siger Anders.

Bilen er blevet 120 kilo lettere siden den ankom og er nu indrettet yderst spartansk, så kun det mest nødvendige er i den. Det er nødvendigt, hvis den skal have bare en lille chance for at være med på en Trackday, der ikke er et racerløb, men et baneløb for gadebiler, der gerne vil lege lidt.

»Vi kan ikke vinde nogen løb i denne her bil, men vi kan være med, og vi har skabt det fra bunden. Det er det fede ved det,« lyder det fra teamet.

Drengene kunne dog godt ønske sig nogle sponsorer til RubberCoxshRacing-projektet.

Det kan lade sig gøre

»Vi leder efter nogle sponsorater. Ikke nødvendigvis store beløb, men blot lidt hjælp. Vi er jo godt i gang, men det ville vare kortere tid, hvis vi fik lidt hjælp. Men grundlæggende er det vigtigt for os at vise, at det kan lade sig gøre at skabe drømmen. Det kræver tålmodighed og vedholdenhed. Men det kan lade sig gøre,« siger Anders, mens de andre nikker bifaldende.

Musikken brager ud af højttalerne, øllen er drukket (kun en, der skal jo køres bil) og humøret er højt. Så vi skal naturligvis høre motorlyden, der bestemt lyder som en motor med potens.

Vi ruller den endnu ufærdige, men dog køreklare bil ned til et nærliggende grønt område, hvor den skal fotograferes. Motorlyden flænger stilheden i det torsdag eftermiddags-forladte villakvarter og vidner om, at nogle drømme, hvor vilde de end ser ud, kan lade sig realisere.

rubbercoxshracing_1 rubbercoxshracing_2 rubbercoxshracing_3 rubbercoxshracing_4 rubbercoxshracing_5 rubbercoxshracing_6 rubbercoxshracing_7 rubbercoxshracing_10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *