Derfor er de ikke med
budget De øvrige partier havde alle deres grunde til at stå udenfor et budgetforlig for 2016.

Selvom et markant flertal af personerne i kommunalbestyrelsen er med i den nye budgetaftale for 2016, så er over halvdelen af partierne ikke med. Trods intense forhandlinger gennem længere tid, så måtte både Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Konservative melde fra til sidst.

De kunne ganske enkelt ikke acceptere den ramme, som var samt op omkring en nye aftale om Ballerups økonomi for det kommende år.

Lone Madsen, Dansk Folkeparti:

»Vi måtte forlade forhandlingerne, fordi der fra socialdemokraternes side slet ingen villighed var til at imødekomme Dansk Folkepartis ønsker om flere varme hænder til pleje- og ældreområdet. Dansk Folkeparti har ellers bragt flere konkrete forslag til besparelser med til budgetforhandlingerne, for at kunne finansiere ønskerne om flere varme hænder til ældre- og plejeområdet. Vi har blandt andet peget på muligheden for at spare på de massive udgifter til eksterne vikarudgifter i stedet for at bruge pengene på fast ansatte. Men det var ikke nok til, at Socialdemkraterne ville inkludere Dansk Folkeparti i årets budgetforlig, så man kan sige, at demokratiet har spillet fallit i Ballerup i denne omgang,« siger Lone Madsen, gruppeformand i Dansk Folkeparti.

Intet aftryk

Hos Konservative var der en lang række krav, der ikke blev imødekommet og derfor måtte Martin Jonassen trække sig.

»Efter mange og lange forhandlinger igennem det seneste halvanden måned, har det vist sig, at vi ikke så det muligt at være en del af budgetaftalen for 2016. Der har været gode og konstruktive forhandlinger, som har været utroligt pressede på grund af den meget sene aftale mellem regeringen og KL. Vi ville gerne trække politikken i en mere borgerlig retning. Især på spørgsmålet om mere balance i boligsammensætningen, kortere skoledage og mere lokal selvbestemmelse, understøttende undervisning der skal udføres af lærere og balancerede anlægsbyggerier, hvor der skal snor i økonomien i projekter som Banegårdsprojektet, som vi er lodret imod, og indsnævringen af Ballerup Boulevard. Vi kunne ikke imødekommes på de vigtige punkter, og derfor mente vi ikke, at vi kunne være en del af en aftale, hvor vi intet aftryk kunne sætte,« siger Martin Jonassen (C).

For store beløb

I Enhedslisten kunne man ganske enkelt ikke godtage præmissen om at skulle spare så voldsomt, som der var lagt op til.

»Vi havde selvfølgelig en del elementer, som ikke blev imødekommet. Men jeg vil sige, at det er hele præmissen i budgetforhandlingerne, som vi ikke kunne acceptere. De store besparelser på drift og service kan vi ikke acceptere. Vi er sikre på, at der kommer penge tilbage fra finanslovsforhandlingerne, så de voldsomme besparelser vil vi ikke være med til. Vi er ikke blinde for, at man kan spare visse steder ved at tænke smartere, men denne jagt på store beløb på drift og service, er ikke noget vi vil godkende, siger Mette Hedegaard (Ø).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *