Der skal bygges nye seniorbofællesskaber
boformer Efterspørgslen på seniorbofællesskaber i Ballerup Kommune er stor. Derfor blev det på kommunalbestyrelsesmøde besluttet at der skal etableres fire nye af slagsen rundt om i kommunen.

Kommunens nuværende seniorbofællesskaber i Søndergårdskvarteret og Østerhøj er meget velfungerende og populære. Og med flere og flere ældre i kommunen har det været et stort ønske fra flere 50+’ere at der blev kigget på mulighederne for at etablere flere seniorbofællesskaber i Ballerup.

I maj holdt kommunen et stort offentligt møde på Tapeten, hvor omkring 170 borgere mødte op for at høre mere om seniorbofælleskaber. Efterfølgende kunne de fremmødte – og andre – tilkendegive deres interesse for at flytte i seniorbofællesskab via en undersøgelse på kommunens hjemmeside. Og det gjorde 113 husstande – hvoraf de 113 er fra folk bosiddende udenfor Ballerup Kommune.

Den overvældende interesse har gjort at kommunen har været på udkig efter egnede grunde, og på kommunalbestyrelsesmødet i sidste uge traf lokalpolitikerne en princip-
beslutning om etableringen af fire nye seniorbofællesskaber i Ballerup Kommune.

Både andel og leje

De fire nye seniorbofællesskaber kommer til at ligge på Korsvejgård i Måløv, Lystoftegård i Skovlunde samt Banegårdspladsen og Bispevangen i Ballerup. De to førstnævne opføres som andelsboliger og de to sidstnævnte som almennyttige boliger.

På Banegårdspladsen bliver det et såkaldt ’opgangsfællesskab’ med lejligheder med altaner og fællesfaciliteter på tagetager. De tre øvrige bofællesskaber planlægges som rækkehuse.

Ballerup Kommunen samarbejder med OK-Fonden, som har stor erfaring med etablering af seniorbofællesskaber.

På kommunalbestyrelsesmødet i sidste uge var alle politikerne enige om, at det var en god idé med de nye seniorbofællesskaber, dog stemte Konservatives Martin Jonassen imod bofællesskabet på Banegårdspladsen i Ballerup, da han hele tiden har været modstander af Banegårds-projektet.

Enhedslisten stemte imod beslutningen om at etablere seniorbofællesskaberne som to almene og to andels-byggerier, da hovedparten af de interesserede 50+ borgere har interesse for almene boliger (50 procent ønsker almen, 15 procent ønsker andel og 35 procent er interesseret i begge dele).

I løbet af september og oktober vil der blive holdt opstartsmøder med de interesserede seniorer, og med udgangen af oktober vil det blive besluttet, hvilke borgere der får plads i hvert af de fire seniorbofællesskaber.

1 kommentar om “Der skal bygges nye seniorbofællesskaber”

  1. Bjørn Bonde siger:

    Undertegnede vil gerne høre lidt om økonomien i Senior-bofællesskaber. Så vidt jeg forstår, findes der både lejebaserede og anpartsbaserede bofællesskaber. Jeg er en enlig pensionist og enkemand på 81 år, men ellers rask og rørig. Kan jeg bliver skrevet op?
    Jeg ønsker at bo i Ballerup Kommune

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *