Den manglende afskærmning ved motorvejen skal undersøges
-under-motorvej-3-copy2.jpg
Vejdirektoratet vil nu gå i dialog med haveforeningerne for at finde ud af, om der er behov for hegn. Foto: arkivfoto
motorvej Transportministeren har bedt Vejdirektoratet om en forklaring på, hvorfor der ikke er noget hegn ud til motorvejen ved åerne omkring haveforeningerne syd for Ballerup.

Som tidligere beskrevet her i avisen er der ved den nye motorvej syd for Ballerup ikke lavet nogen form for hegn mellem det grønne område og motorvejen. Der er helt åbent, og det har fået et par beboere i haveforeningerne til at kontakte avisen med deres bekymringer for at både dyr og børn kan forvilde sig ud på motorvejen, da haveforeningerne ligger kun 100 meter fra motorvejen.

Vejdirektoratet var ikke i første omgang indstillet på, at gøre mere ved sagen – andet end at opfordre folk til at holde deres hunde i snor i området.

Men så kom folketingsmedlem Kenneth Kristensen Berth (O) på banen og tog kritikken og bekymringen med til Transportminister Hans Christian Schmidt (V).

Vi hegner ikke for børn

Sagen har nu været behandlet i Folketingets Transportudvalg, hvor ministeren har bedt Vejdirektoratet redegøre for, hvorfor der ikke er noget hegn ud til motorvejen ved de to åer syd for haveforeningerne i Ballerup.

»Ved anlæg af motorveje undersøger Vejdirektoratet behov for vildthegn, autoværn, beplantning samt andre tiltag særligt ud fra trafiksikkerhedsmæssige betragtninger. Således opsættes for eksempel vildthegn på strækninger, hvor risikoen for krydsende vildt er til stede. Dette gøres i tæt samarbejde med Naturstyrelsen, lokale jagtforeninger, og andre med viden om vildtets vandringer og levevis. Autoværn opsættes ud fra rene trafiksikkerhedsmæssige betragtninger i forhold til vejens udformning, det omgivende landskab og faste genstande,« lyder det i svaret fra Vejdirektoratet, som altså ikke har vurderet at det var nødvendigt med hegn op mod haveforeningerne.

»Generelt hegner Vejdirektoratet ikke med det formål at forhindre, at børn og hunde fra naboområderne kan komme ind på motorvejen,« understreger de – ligesom sidste gang Ballerup Bladet kontaktede dem om sagen.

En lille åbning

Men Vejdirektoratet kommer nu alligevel med en lille åbning i deres svar til Transportministeren:

»Opleves et sted utrygt på grund af særlige lokale forhold, for eksempel fordi der er mange børn, der færdes op ad motorvejen, tager vi – fra gang til gang – stilling til spørgsmålet om hegn,« skriver de og fortsætter:

»Vejdirektoratet vil gå i en nærmere dialog med repræsentanter for haveforeningerne for at afklare, om der er særlige lokale forhold, som taler for supplerende hegn ud for områderne ved Harrestrup Å og Risby Å.«

Denne melding glæder folketingsmedlem Kenneth Kristensen Berth (O), der selv har meget svært ved at forstå, hvorfor der ikke bliver sat hegn op.

»Der er trods alt tale om en åbning fra ministerens side, for nu er Vejdirektoratet pålagt at gå i dialog med borgerne – og jeg vil da opfordre haveforeningens medlemmer til at teste den åbning ved straks at henvende sig til Vejdirektoratet igen. Jeg tror Vejdirektoratets umiddelbare svar var en funktion af, at det er lang tid siden, at der er bygget helt nye motorveje i Københavns-området, hvor udfordringerne selvfølgelig er nogle andre end når man bygger en motorvej i Nordjylland,« siger han og tilføjer:

»Det er i øvrigt paradoksalt at man hegner for at tage hensyn til vildt, der kan forvilde sig ud på motorvejen, men man hegner ikke for at tage hensyn til børn, der kan gøre det samme.«
Folketingsmedlemmet lover også at holde øje med, om der nu sker noget i sagen.

»Hvis Haveforeningens dialog med Vejdirektoratet ikke krones med held, så tager jeg gerne sagen op med ministeren igen, for jeg mener stadig, at det er helt åbenbart, at der selvfølgelig skal hegnes der,« siger Kenneth Kristensen Berth.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *